Organizatorii taberelor de vară din staţiunea montană Straja implementează măsuri stricte pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu noul tip de coronavirus.
După ce autorităţile centrale au anunţat care sunt măsurile graduale de ridicare a restricţiilor, organizatorii de tabere au început să aplice planurile.
Cazarea va avea loc într-o pensiune clasificată ca fiind sigură în contextul pandemiei de COVID-19, aceasta fiind amplasată într-o zonă izolată la cota 1360. Pensiunea va funcţiona cu circuit închis, astfel la proprietate vor avea acces numai participanţii din tabere.
”La sosire, oaspeţilor, dar şi angajaţilor li se va lua temperatura. Dacă aceasta depăşeşte 37.3°C nu li se va permite accesul în unitate. Participanţii trebuie să prezinte o adeverinţă de la medicul de familie în care să fie specificat că nu sunt în evidenţă cu boli cronice transmisibile. Se va respecta numărul maxim autorizat de locuri în pensiune. Ba mai mult, în fiecare cameră va fi lăsat cel puţin un loc liber! În cazul în care situaţia o cere, în fiecare cameră va sta un singur participant. În zonele comune veţi găsi dezinfectant şi măşti oferite gratuit. Toate zonele comune vor fi dezinfectate de cel puţin 3 ori pe zi. Mâncarea va fi servită în intervalele orare: 8:30-9:30, 13:00-14:30 şi 19:00-20:30, în exteriorul pensiunii, afară pe terasă. Mesele vor avea o distanţă de minim 1,5 m între ele. Mâncarea va fi servită în farfurii şi cu tacâmuri de plastic de unică folosinţă.  Când legea va permite vom servi mâncare în spaţiile închise ale restaurantului, dacă organizatorul taberei o va cere în anumite situaţii, respectând toate normele impuse de autorităţi.  Micul dejun se poate servi în cameră sau afară pe terasă, în funcţie de situaţie. Personalul pensiunii care va intra în contact cu turiştii va fi protejat cu mască şi mănuşi de protecţie. Participanţii din tabere au program de igienă şi de făcut ordine în camere bine stabilit. Participanţii vor fi instruiţi să respecte măsurile de protecţie şi autoprotecţie împotriva Covid 19. Vor fi afişate la vedere regulamente cu măsurile recomandate, iar instructorii se vor asigura în permanenţă că sunt respectate”, arată Marius Fodoran, organizatorul Tabere Straja.
În ceea ce priveşte activităţile, acestea se vor desfăşura în aer liber: înviorare, drumeţii, jocuri, parc aventura, tiroliană, căţărat pe panou, lecţii de educaţie pentru sănătate, lecţii sportive, lecţii cultural-educative, foc de tabără, film pe videoproiector. Participanţii vor evita contactul fizic şi vor păstra o distanţă corespunzătoare faţă de colegii lor în timpul activităţilor. În plus, vor fi oferite gratuit bandane personalizate ce pot acoperi la nevoie gura şi nasul în timpul activităţilor şi nu numai.  Straja este cunoscută şi pentru taberele care au loc aici în timpul verii.
Cosmin BACIU