Din prima zi a acestei săptămâni, cei care vor să revină în sălile de fitness, sunt aşteptaţi mai întâi să se programeze on-line. Este prima regulă la care au recurs toţi cei ce deţin astfel de săli de antrenamente şi primii sportivi au şi ajuns, de la ora 9,00 dimineaţă, la sală.
Au fost, însă, surprinşi să vadă că la final nu vor putea să facă duş şi că fiecare aparat trebuie să fie şters, după exerciţii, timpul fiindu-le limitat la fiecare dispozitiv.
„Este cel mai important pentru sănătatea noastră. A ne menţine un tonus muscular sănătos este foarte important. Nu sunt neajunsuri ce ţin de sala de fitness, ci cele ce au fost impuse de guvernul ţării. Nu s-a făcut o relaxare totală şi nu avem voie să lucrăm la acelaşi aparat mai multe persoane, distanţa trebuie să fie de 4 m, la un aparat se lucrează la două nu, apoi se dezinfectează înainte şi după folosire fiecare aparat. Nu avem voie, însă, să facem duş, lucru ce mi se pare anormal, pentru că noi suntem programaţi on-line şi apoi trebuie să plecăm şi să nu ne vedem cu ceilalţi”, a spus unul dintre cei care venise în prima zi la sală. „Este o problemă, mai ales pentru cei care de aici pleacă la servici, dar ne bucurăm că s-au deschis sălile şi respectăm ceea ce ni se impune”, a spus şi o tânără, care abia aştepta să se întoarcă la sală, dar a recunoscut că problema este lipsa duşului de la final.
Regulile sunt reguli şi toată lumea, chiar dacă nu le agreează total, le respectă, pentru că toţi au vrut să revină la sală. „Din fericire, ne-au dat voie de pe data de 15 iunie să redeschidem sălile, cu reglementările şi regulile de rigoare, desigur. Ne bucurăm să îi avem la mişcare pe  clienţii vechi şi îi aşteptăm şi pe cei noi. Avem reguli de distanţare şi putem să primim cam 30 de persoane. Am fixat o oră şi jumătate pentru fiecare dintre cei care vin la sală, ca să avem timp şi ceilalţi abonaţi să ajungă. Respectăm regulile impuse, aparatele sunt dezinfectate şi de noi şi de clienţi. Clienţii le respectă şi ne bucurăm că nu trebuie să le atragem atenţia. Din nefericire, nu putem să folosim duşurile, dar sperăm ca, până la urmă, se vor reglementa şi aceste neajunsuri”, a explicat Erika Şanta, antrenoare de fitness.
După atâtea luni de pauză, instructorii de fitness ne sfătuiesc să nu începem de unde am lăsat antrenamentele, ci să o luăm uşor de la capăt. „ E foarte, foarte important că am revenit aici. Am suferit foarte mult că 3 luni de zile am fost opriţi la mişcare. Dar am alergat, în aer liber, iar acum o luăm de la capăt cu antrenamentele”, a spus o tânără din sala de fitness.
Sălile de fitness sunt deschise de luni, iar la Petroşani acestea au program de la ora 9,00, la 21,00. Trebuie, însă, să ţineţi cont că în sală se ajunge doar cu programare prealabilă şi că la final nu se poate intra la duşuri, deocamdată.
Diana Mitrache