Mulţi fotbalişti care ”au băut apă din Valea Jiului” îşi aduc aminte cu plăcere de aceste locuri, chiar dacă viaţa i-a purtat şi în alte locuri ale lumii. Este şi cazul lui Nicu Chivu (44 ani) care acum trăieşte în Italia, dar nu a uitat anii petrecuţi în Valea Jiului.
Reporter: Salut Nicule! Cum e în Italia?
Nicu Chivu: Excelent, locuiesc la Veneţia de 15 ani cu soţia şi cei doi copii.
Reporter: Ai jucat o vreme în Valea Jiului…
N. Chivu: Oo, da amintiri foarte frumoase! Eu am plecat de la juniorii Universităţii Craiova la doar 20 de ani la AS Paroşeni Vulcan – deşi la 16 ani avusesem o ofertă de la Steaua…, fiind solicitat de antrenorul Radu Troi, dar ”boss-ul” Craiovei, Marcel iancu nu mi-a dat drumul… Am ratat şi lotul de juniori UEFA U19, am revenit la Craiova dar norocul meu s-a numit Valea Jiului, când am venit în 1998. Am revenit la Craiova dar m-au ”pasat” pentru armată, scăparea mea fiind a doua oară  Valea Jiului.

Reporter: Păi cum!?
N. Chivu: M-am întors în anul 1999 la Minerul Lupeni în divizia ”C”, unde venise antrenor Marian Bâcu. Aici mi-am cunoscut şi soţia, m-am realizat excelent ca sportiv. După două sezoane la Minerul Lupeni, în anul 2001 am ajuns la CS Vulcan.
Două baraje de promovare
Reporter: Cum a fost la Vulcan?
N. Chivu: Excelent! În ediţia 2000-2001 am participat la barajul pentru divizia ”C”,  pierdut la Timişoara 1-2 cu Tricotaje Ineu, după ce am condus cu 1-0, antrenor fiind Marcu Buzduga, iar anul următor 2001-2002 am câştigat la Arad într-un joc memorabil cu CFR Timişoara, 5-4 la lovituri de la 11 m cu portarul Mârşava apărând de două ori, noi jucând cu doi  eliminaţi. Antrenor  era Ioan Dosan,  printre coechipierii de atunci amintindu-i pe George Barbu, Gabi Trestian, Hluşmaniuc, Epure, Taloş, Tesluţă, Andruşca sau Alin Miculescu.
Reporter: Apoi?
N. Chivu: Am plecat în Italia unde am mai jucat puţin, apoi am urmat o şcoală de antrenori, unde am absolvit la Coverciano. Aş mai fi jucat dar am avut nişte probleme la un genunchi.
Reporter: Ok, acum ce faci în Italia?
N. Chivu: Sunt tot în fotbal, sunt profesor de fotbal cu licenţă, la Under 17, la o academie de fotbal supervizată de Udinese. Sunt bine!
Reporter: Despre Valea Jiului?
N. Chivu: Numai de bine, ce-aş putea spune? Au fost cei mai frumoşi ani ai mei acolo, regret că nu mai există nicio echipă la nivel divizionar. Ar trebuie să se găsească o soluţie, să-şi unească forţele, să se poată construi o echipă puternică. O zonă cu tradiţie în fotbal ca Valea Jiului, merită acest lucru.
Genu TUŢU