Pandemia de coronavirus a afectat toate activităţile pe care societatea le-a avut înainte. A fost nevoie de a găsi modalităţi de continuare a activităţilor academice.
Poate o parte care nu a fost afectată este cea privitoare la desfăşurarea lucrărilor de reabilitare a instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului. Acestea au continuat conform graficului. Au fost afectate alte programe de studiu.
”În ceea ce priveşte activităţile didactice am căutat să le ţinem la un nivel calitativ adecvat, pe studenţi i-a afectat faptul că nu s-au mai întâlnit cu studenţii şi nu au mai socializat. Mai mult decât atât foarte multe cadre didactice au lucrat cel mai mult de acasă. Au fost şi cadre care au trebuit să lucreze în laboratoare pentru a putea finalize anumite proiecte de cercetare. În rest ne-am desfăşurat activităţile de întreţinere, reparaţii şi investiţii astfel încât să putem profita de faptul că nu avem studenţi în această perioadă. Avem câteva proiecte în cadrul Programului Operaţional Capital Uman pe care le-am întrerupt pentru o perioadă de o lună sau două pentru că impuneau nişte activităţi faţă în faţă care nu puteau fi toate înlocuite cu activităţi online şi atunci, aceste proiecte au fost puţin afectate. Aceste vor fi reluate din luna iunie.”, a declarat prof. univ.dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET.
Stundeţii universităţii din Petroşani şi-au continuat în această perioadă activitatea în mediul online. Profesorii de la Universitate le-au predat acestora, iar anumite laboratoare acolo unde prezenţa era necesară vor fi recuperate.
Cosmin BACIU