Antreprenorii din municipiul Lupeni vor putea beneficia de reducerea taxelor, în contextual pandemiei de coronavirus.  Proiectul privind reducerea taxelor a fost lansat în  dezbatere publică, iar apoi acesta va fi supus spre a fi votat de Consiliul Local. Oamenii de afaceri pot beneficia de reduceri, având în vedere prevederile Ordonanţei de Urgenţă 69/2020, privind acordarea anumitor facilităţi fiscale antreprenorilor care au fost afectaţi de criza generată de pandemia de coronavirus.
Există pârghii legale pentru acordarea unor facilităţi, pentru reducerea cu până la 50% a unor impozite pe clădiri. Trebuie doar ca acestea să fie legiferate şi la nivel local, prin hotărâri de consiliu.
”Avem un proiect care este pus în dezbatere publică. Acest proiect a venit de la tot mediul politic din Lupeni şi în primul rând de la cetăţeni. Avem şi acea reducere de 50% aşa cum a fost în marea majoritate a ţării. După ce vom supune la vot acest proiect aşteptăm firmele care doresc şi sunt eligibile pentru a primi sprijin din partea noastră pentru cele două luni de zile cât a fost starea de urgenţă”, a declarat Lucian Resmeriţă primarul municipiului Lupeni.
Autorităţile centrale au adoptat măsuri fiscale menite să îi ajute pe contribuabili să treacă mai uşor peste problemele generate de pandemia COVID-19
Cosmin BACIU