Un nou termen în dosarul exploziilor de la Mina Petrila din anul 2008. Magistratii Tribunalului Gorj au înaintat un nou termen în dosarul exploziilor de la Mina Petrila din anul 2008.

O nouã rundã de audieri vor avea loc în data de 29 noiembrie, asta dupã ce la termenul de luni niciunul dintre avocati nu s-au prezentat, pe motiv cã au avut alte procese care nu puteau suferi amânare. Doi fosti directori generali ai Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, nu au mai fost audiati, luni, la Tribunalul Gorj în procesul sefilor acuzati de producerea exploziei de la mina Petrila din noiembrie 2008. Fostul director al Exploatãrii Miniere Petrila, Aurelian Necula si adjunctii sãi Gheorghe Rotu ti Dan Ttefan Negru, au fost condamnati, pe fond, la Judecãtoria Târgu Jiu, la tapte ani ti jumãtate ti, respectiv, tase ani ti jumãtate de detentie, pentru ucidere din culpã, dupã ce 13 mineri au murit ti alti 12 au fost grav rãniti în douã explozii succesive ce au avut loc în 15 noiembrie 2008. Instanta i-a mai obligat pe cei trei la plata unor daune substantiale cãtre rudele ti victimele celor douã explozii.

Inculpatii au declarat recurs la Tribunalul Gorj, iar ulterior, procesul s-a mutat la Curtea de Apel Craiova care, în primãvara acestui an, a decis reluarea judecãtii la Tribunalul Gorj.

Monika BACIU