Săptămâni la rând, copiii sărmani din zonele limitrofe ale municipiului Petroşani au îndurat uneori chiar foamea, iar cei de la Caritas spun că s-au ocupat aşa cum au putut ca să le ofere un sprijin.
De la începutul acestei luni, însă, odată cu relaxarea de după starea de urgenţă, cei mici au fost aduşi la centrul Maria Stein, iar asta vine ca o binecuvântare pentru toţi. Sunt copii ce provin din familii sărace şi care aici, la centrul din Petroşani, unde sunt aduşi de voluntari, primesc, uneori, singura masă caldă din zi.
„Activitatea noastră s-a rezumat doar la partea de distribuire de alimente, de produse de igienă, pentru cei aflaţi în nevoie, dar,  începând cu data de 2 iunie, am revenit la centru, datorită faptului că ni s-a permis, dar în anumite condiţii”, a spus Alexandru Kelemen, director Caritas Petroşani. Sunt mai puţini copii care vin acum la centrul din Petroşani, pentru că distanţarea şi măsurile stricte impun o altfel de abordare. Fiecare copil primeşte mască, i se ia temperatura, iar abia apoi participă la activităţi.
„Aici este locul în care, de ceme mai multe ori, primesc o masă caldă, singura masă caldă din zi şi locul unde de fapt se joacă şi pot să mai înveţe. Înainte veneau cam 40 de copii, dar acum, pentru că ni se impun condiţii, trebuie să lucrăm pe schimburi şi suntem  limitaţi la maxim 10 copii pe grupă. Acum am redus numărul la 30 de copii, dar sperăm să îi aducem, cât de curând, pe toţi”, a mai spus Alexandru Kelemen.
Organizaţia Caritas vine mereu în sprijinul acestor copii, care aici, la centrul Maria Stein îşi fac lecţiile, mănâncă şi sunt educaţi, aşa cum acasă nu ar avea ocazia.
Diana Mitrache