Complexul Energetic Hunedoara a demarat o achiziţie de explozivi. 880.000 de lei costă aceste materiale care se folosesc în minele de cărbune.
Nu sunt explozivi oarecare, ci sunt materiale specifice pentru activitatea de subteran. Explozivul de siguranţă antigrizutos se foloseşte în subteran pentru operaţiunea de împuşcare a  fronturilor de lucru în cazul abatajelor, la împuşcarea frontului de lucru şi la formarea liniei de descărcare în cazul abatajelor cu banc subminat şi la săparea lucrărilor de deschidere şi pregătire în procedeul de  perforare-împuşcare.
”Lipsa acestui produs duce la imposibilitatea executării lucrărilor miniere influenţând astfel evoluţia capacităţilor de producţie prin nerealizarea la timp a lucrărilor miniere, producţia planificată, aprovizionarea cu cărbune autohton a celor două termocentrale, producerea de energie şi asigurarea termoficării locuinţelor, punerea în siguranţă a zăcământului”, arată documentul.  Se achiziţionează minim 48.000 şi maxim 80.000 de kg de explozivi, care vor ajunge la unităţile miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

Cosmin BACIU