Municipiul Lupeni este şantier. Sunt mai multe lucrări care au demarat, iar toate acestea odată finalizate vor schimba în  bine aspectul localităţii, dar vor creşte şi gradul de confort al cetăţenilor. Se lucrează la modernizarea străzilor, a parcărilor, a trotuarelor, se modernizează  cinematograful.
În paralel, autorităţile locale din  municipiul Lupeni aşteaptă să fie finalizată licitaţia pentru construirea bazinului de înot didactic. Astfel, elevii se vor putea bucura de această facilitate fără a mai fi nevoiţi să meargă la Petroşani, acolo unde deja există un astfel de bazin didactic.
”Avem cuprinse în acest moment opt şantiere în municipiul Lupeni. Se lucrează la reţeaua de apă şi canalizare. Am fost în Cartierul Ştefan unde am văzut că lucrările avansează, iar introducerea canalizări este un lucru foarte bun pentru locuitorii de acolo. Pe lângă aceste lucrări mai avem oameni în teren la cinematograf, la monument şi se mai lucrează la parcul din Bărbăteni. Mai avem drumuri unde se lucrează într-un ritm destul de alert, lucrăm pe strada Viitorului, mai lucrăm pe strada din spatele cinematografului. Avem foarte multe cartiere care sunt luate în considerare de către noi şi licitate. Singurul inconvenient în această perioadă este vremea pentru că au fost mai multe ploi. Pe strada Retezatului am început deja să turnăm trotuarele iar în zilele viitoare vom turna două  straturi de asfalt care vor arăta foarte bine. Suntem în licitaţie pentru foarte multe parcări, avem peste un hectar de  parcări. Perioada este de 12 luni dar începem să facem demersurile pentru tot ceea ce înseamnă aceste parcări. Lucrăm cât putem noi de bine şi am făcut în aşa fel încât să atragem foarte mulţi bani europeni şi am făcut în aşa fel încât să drămuim bine şi bugetul pe care noi îl avem, şi mai avem şi nişte fonduri guvernamentale. Avem în licitaţie bazinul de înot, avem în licitaţie terenul de fotbal de la Grupul Şcolar. Am reuşit să semnăm foarte multe contracte în ceea ce înseamnă fonduri europene pentru toate şcolile şi la multe alte obiective. Fondurile europene sunt puţin mai complexe dar vom face în aşa fel încât să atragem cât mai mulţi bani”, a declarat Lucian Resmeriţă primarul municipiului Lupeni.
Infrastructura medical este prioritară pentru edili. În această perioadă generată de criza de coronavirus sistemul medical a fost readus în prim-plan. La Lupeni s-au alocat sume importante de bani pentru susţinerea financiară a unităţii medicale. S-au făcut demersuri pentru achiziţionarea de aparate de ventilaţie mecanică, mai ales în contextul în care unitatea medicală este spital suport COVID. În plus, autorităţile locale de la Lupeni au depus un proiect pentru accesarea de fonduri europene pentru unitatea medicală din localitate.
”Pentru spital am primit deja clarificări din partea celor de la POIM iar suma este aproximativ de 17 milioane de lei. Vom vedea ce acte vor mai trebui şi ce mai avem de făcut dar este un proiect amplu la care ţin şi am vrut ca toate condiţiile de acolo să fie foarte bune”, a mai precizat sursa citată. Sunt investiţii care deja sunt începute, iar altele urmează a fi demarate în perioada imediat următoare. Cert este că aspectul  municipiului Lupeni s-a schimbat major în  ultima perioadă, aceasta  fiind şi prioritatea lui Lucian Resmeriţă, primarul  municipiului Lupeni, care îşi doreşte un oraş curat,  modern şi primitor pentru cetăţeni, dar şi pentru turişti.
Cosmin BACIU