jmEvents, producător de evenimente muzicale internaţionale anunţă organizarea festivalului EUROPAfest 27 în perioada 16-25 iulie 2020.
“Suntem optimişti şi chiar dacă va fi o ediţie atipică, evenimentele muzicale vor fi la aceleaşi standarde de calitate cu care s-a obişnuit deja publicul. Vor fi respectate toate măsurile de siguranţă  pentru spectatori, dar în acelaşi timp ne gândim şi la extinderea posibilităţilor de urmărire a concertelor live. Ne transformăm, ne adaptăm ca să oferim o experienţă nouă celor care iubesc muzica bună. Cred că sunt în asentimentul tuturor când spun că purtăm o preţuire deosebită celor din prima linie, care au fost alături de bolnavii de coronavirus, pe baricade zi şi noapte. În acelaşi timp aş vrea să vă invit să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să vedem cum ar fi fost timpul petrecut în izolare aceste luni fără muzică, film, cărţi, dans…Şi iată că, în acest fel, conştientizăm poate că arta şi cultura în general au fost aliaţi la fel de preţioşi, “prima linie” pentru cele peste 3 miliarde de oameni care au stat acasă”, declară directorul EUROPAfest,  Luigi Gageos.
Aşadar, joi, 16 iulie, EUROPAfest 27 – jazz | blues | pop | clasic îşi deschide porţile şi invită lumea buna să i se alăture într-un maraton de 10 zile de evenimente pline de culoare şi rafinament. Artişti din peste 20 de ţări – Anglia, Argentina, Azerbaijan, Belarus, Coreea de Sud, Cuba, Danemarca, Elveţia, Estonia, Franţa, Germania, Israel, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Spania, SUA, Ţările de Jos şi Ucraina vor prezenta producţii muzicale în spaţii de concert tradiţionale şi  neconvenţionale.
Mai multe detalii cu privire la spaţiile de desfăşurare a evenimentelor şi la măsurile ce trebuie  respectate de publicul spectator vor fi anunţate cât de curând posibil, după comunicarea acestora de către autorităţi. Echipa festivalului îşi doreşte ca fiecare persoană care participă la EUROPAfest să vină cu încredere şi să ştie că se va urma întocmai protocolul de igienă, se vor asigura normele de protecţie şi siguranţă indicate de cei responsabili.
Unic în România, în 2005 Festivalul Internaţional EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 este festival EFFE | Europe’s finest festivals, titulatură oferită de Comisia Europeană şi Parlamentul European.