Transportatorii, dascălii hunedoreni şi cei din Consiliul Judeţean Hunedoara se întâlnesc la Deva pentru a stabili ce măsuri se impun ca elevii navetişti să fie în siguranţă şi să li se deconteze o parte din cheltuieli.
Este nevoie de o decizie care să fie luată de comun acord cu transportatorii, dar şi cu profesorii care ştiu exact cum se prezintă acum situaţia în judeţul nostru, mai ales că sunt modificări legislative ce trebuiesc puse în aplicare. „A apărut Ordonanţa 51 în care plata a jumătate din abonamentul elevilor, va fi suportat de către CJH, cu toate că Guvernul României nu a indicat şi surse de finanţare. Găsim sursa, dar vedem cum vor fi ei transportaţi, fiind problema legată de pandemie. Aşa că am decis ca joi, inspectorul general al IŞJ Hunedoara, Poliţia Judeţeană şi DSP  să ne vedem la CJH, ca elevii să fie. În primul rând, transportaţi în condiţii optime şi să vedem cum vom deconta noi abonamentele”, a spus Costel Avram, administrator public al judeţului Hunedoara.
Reprezentanţii forului judeţean spun că vor deconta cheltuielile în procent de 50%, pentru abonamentele acestor copii ce fac kilometri întregi cu mijloace de transport în comun, dar li se impun şi condiţii.  „Se va deconta de către Consiliul Judeţean 50%  din abonament, cu condiţia ca elevii să nu aibă absenţe la şcoală. Dacă au, şi sunt nejustificate, nu li se va deconta nimic”, a mai spus Avram.
Deocamdată nu se cunoaşte nici numărul exact al elevilor navetişti şi nici rutele, cu exactitate, aşa că, la masa discuţiilor se aşează atât cei care le decontează transportul, cât şi cei care vor avea în vedere siguranţa acestora.
Diana Mitrache