Un tânãr din comuna Baru Mare împreunã cu un minor în vârstã de 10 ani au furat tabla zincatã de pe magistrala de transport a agentului termic de la termocentrala Paroseni.

Cei doi au fost prinsi de politistii din Aninoasa pe când duceau colile de tablã cu o cãrutã cãtre centrul de fier vechi. „În data de 20.11.2012, în jurul orei 11:30, politistii din cadrul Politiei Orasului Aninoasa, l-au depistat în zona Intersectiei Livezeni pe Mircea C., de 20 de ani, din comuna Baru, care, împreunã cu un minor de 10 ani, din Aninoasa, transporta cu o cãrutã 10 bucãti de tablã zincatã de diferite dimensiuni. În urma cercetãrilor efectuate

s-a stabilit cã bucãtile de tablã au fost sustrase de pe conducta de agent termic ce tranziteazã localitatea, apartinând S.E. Paroseni”, a precizat Adriana Voina din cadrul IPJ Hunedoara. Colile de tablã au fost înapoiate Termocentralei Paroseni, iar reprezentantii societãtii vor stabili valoarea prejudiciului. Minorul va scãpa de rãspunderea penalã pentru cã are doar 10 ani însã tânãrul de 20 riscã închisoare pentru furt calificat.

Maximilian Gânju