Doar studenţii Universităţii din Petroşani din anii terminali vor susţine fizic examenele de final. Pentru ceilalţi studenţi, sesiunea de examene va fi online.
Sunt măsuri luate de conducerea instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului în contextul răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.
Pandemia de coronavirus a decalat calendarul examenelor. Măsurile de distanţare social prin care s-a decis inclusiv închiderea unităţilor de învăţământ superior i-au ţinut pe studenţi departe de laboratoare. Sunt discipline la care prezenţa fizică este obligatorie. Astfel, în perioada imediat următoare va începe faza de recuperare a anumitor cursuri. Apoi, urmează ca studenţii să susţină sesiunea de examene.
Pentru cei din anii terminali, susţinerea examenului de licenţă va fi realizată în mod clasic, în timp ce pentru ceilalţi studenţi examenele vor fi online.
”Vor începe recuperările de laborator, unele dintre acestea le-am putut face online dar sunt câteva care nu se pot face decât fizic, dar cu păstrarea tuturor regulilor care se impun în situaţia actual de alertă, cu traseele stabilite şi cu numărul de studenţi stabiliţi. studenţii care intră în laboratoare trebuie să aibă mască iar pentru cei care nu au, le punem noi la dispoziţie. Sesiunea de examene se va ţine toată online iar pentru cei din anii terminali avem o sesiune de restanţe la care examinarea va fi, fie online, fie faţă în faţă, în funcţie de posibilităţile cadrelor didactice dar în primul rând pe posibilităţile studenţilor pentru că în acest caz ei sunt cei mai importanţi. pentru că susţinerea online a proiectelor de diplomă şi a lucrărilor de disertaţie implică nişte platform special cu înregistrarea efectivă a fiecărui candidat, am decis ca urmare a măsurilor de relaxare, ca şi aceste examene să se poată da fizic. Pentru că avem amfiteatre foarte mari se vor putea susţine aceste proiecte de diplomă şi disertaţie”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universităţii din Petroşani.
Evident, acolo unde studenţii vor trebui să participe efectiv la examene, se vor lua măsurile obligatorii de distanţare socială astfel încât să se prevină o eventuală răspândire a infecţiilor cu noul tip de coronavirus.
Cosmin BACIU