Pentru prima dată în istoria Universităţii de la Petroşani, studenţii susţin examenele on-line.  Este o procedură cu care nimeni nu s-a mai întâlnit până acum şi despre care rectorul şcolii superioare din Valea Jiului spune că speră să decurgă în cele mai bune condiţii.
Examenele au început de marţi şi fiecare student va trece prin sistemul nou gândit pentru evaluarea lor. „Totul se desfăşoară on-line. Colegii profesori, de marţi, de la ora 10,00, au început să susţină acest examen. Unii dau teste, marea majoritate, pentru că e mult mai simplu. Studentul rezolvă şi apoi, trimiţând testul, automat este şi evaluat şi vede rezultatul. La unele examene contează laboratorul, care s-a ţinut on-line, sau au mai fost şi cele de dinaintea de întreruperea cursurilor. Mai contează şi activitatea studenţilor din perioada de predare, realizate prin referate, rapoarte sau portofolii”, a spus prof univ dr habil Sorin Radu, rectorul Universităţii din Petroşani.
Este prima sesiune în care studenţii nu vin pe holurile universităţii şi profesorii, după ce şi-au adaptat metodele de predare, acum au ales, pentru fiecare disciplină în parte, metodologia de evaluare optimă.
Diana Mitrache