S-a mai întrunit un Comitet  Executiv la AJF Hunedoara, pentru luarea unor decizii privind reluarea ligilor a IV-a şi a V-a, plus Cupa României.
Dincolo de faptul că s-a luat cunoştinţă despre retragerea Universităţii Petroşani din liga a V-a şi aprobarea efectuării a 5 înlocuiri în maximum 4 opriri pe parcursul jocului, sau conturat cele 4 scenarii referitor la reluarea competiţiilor.
Varianta 1: se vor relua competiţiile de la 1 iulie, doar în cazul în care decizia guvernamentală de testare a sportivilor şi staff-ului tehnic de testare pentru COVID 19 nu este obligatorie. Greu de crezut că se va putea aplica.
Varianta 2: se aplică în situaţia de mai sus, dar cu un alt termen limită, data de 15 iulie. Adică mai prelungim agonia cu încă două săptămâni!
Varianta 3: se aplică doar dacă nu este posibil punerea în practică a variantelor de mai sus, fiind aplicată doar în situaţia în care condiţiile impuse de guvernamentali, referitor la aceste testări (jucători, tehnic medical, organizatori, arbitrii, observatori), vor fi condiţii obligatorii şi după data de 15 iulie 2020. Hai că ne-apucă Crăciunul!
Cum se juca în Hunedoara?
Şi aici se vor aplica variante, doar dacă este posibilă reluarea competiţiei începând cu 1 iulie.
– 2 iulie, ora 18:00 Inter Petrila – Aurul Brad (restanţă liga a IV-a, et. 19)
– 5 iulie, ora 11:00 Cupa României, sferturi de finală
Unirea Gen. Berthelot – Şoimul Băiţa
Jiul Petroşani – Aurul Brad
Victoria Călan – Gloria Geoagiu
CSC Ilia – Inter Petrila
– 11/12 iulie, ora 11:00 liga a IV-a, et. 20
Liga a V-a, play-off/play-out, et. 1
– 15 iulie, ora 18:00 Cupa României, semifinale.
– 18/19 iulie, ora 11:00 Liga a IV-a, et. 21
Liga a V-a, play-off/play-out, et.2
– 25/26 iulie, ora 11:00 liga a IV-a etapa 22 ultima
Liga a V-a, play-off/play-out, et. 3
– 29 iulie, ora 17:30 Cupa României, finala.
– 2 august, ora 11:00 liga a V-a, play-off/play-out
– 9 august, ora 11:00 liga a V-a, play-off/play-out
Variantele 2 şi 3 se aplică în aceleaşi condiţii, ”îmbingând” datele cu câte o săptămână ulterior datelor variantei 1.
Jiul campioană?
E posibil şi un al patrulea scenariu! În situaţia în care măsurile impuse de Guvernul României vor condiţiona testarea tuturor celor implicaţi în fenomenul fotbalistic la nivelul acestor ligi, campionatul  ligii a IV-a va fi îngheţat şi va fi desemnată câştigătoarea sezonului 2019-2020 ocupanta locului 1 în momentul întreruperii competiţiei. Aceeaşi regulă se va aplica şi la liga a V-a. Aşadar, ne-am liniştit…
GENU TUŢU