Autostrada Lugoj-Deva virează bani în contul CEH

Complexul Energetic Hunedoara trebuie să primească o sumă importantă de bani de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. După 4 ani de procese, CEH a câştigat un litigiu cu CNAIR, într-ul dosar al cărui obiect a fost exproprierea unor terenuri.
”Admite acţiunea civilă formulată şi precizată de reclamantul Complexul Energetic Hunedoara S.A. prin administrator judiciar Expert Insolvenţă S.P.R.L. în contradictoriu cu pârâtul Statul Român reprezentat de Ministerul Transporturilor prin C.N.A.I.R. S.A. şi în fond: Constată că reclamantul are  calitatea de persoană expropriată cu privire la următoarele suprafeţe de teren: -41.445 mp înscrisă în CF nr. 60072 Şoimuş din care pentru suprafaţa de 1068 mp se dispune exproprierea suplimentară; -21.465 mp înscrisă în CF nr. 60842 Şoimuş din care pentru suprafaţa de 37 mp se dispune exproprierea suplimentară; -28.554 mp înscrisă în CF nr. 60846 Şoimuş, din care pentru suprafaţa de 1043 mp se  dispune exproprierea suplimentară; -1959 mp înscrisă în CF nr. 60520 Veţel. Obligă pe pârâtul Statul Român reprezentat de C.N.A.I.R. S.A. să plătească reclamantului suma totală de 1.149.606 lei cu titlu de despăgubiri reprezentând contravaloarea terenului expropriat”, arată soluţia Tribunalului Hunedoara.
În plus, CNAIR, prin Direcţia de Drumuri Timişoara mai trebuie să plătească Complexului Energetic Hunedoara suma de  11.230 lei cheltuieli de judecată în primă instanţă. Dosarul a ajuns pe rolul instanţei după prima intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara. Atunci, administratorul judiciar GMC Craiova a identificat faptul că CEH a fost prejudiciar cu  864.532 lei, deoarece Consiliul de Administraţie de la acea vreme nu a operat modificările de patrimoniu produse ca urmare a exproprierii.
De fapt este vorba de un teren pe care s-a construit autostrada.
Cosmin BACIU

Advertisements