Absolvenţii din judeţul Hunedoara nu par a fi foarte interesaţi de examenele care urmează. Începând din data de 2 iunie, absolvenţii ar fi trebuit să revină la cursuri pentru a se pregăti pentru examenele care urmează să le susţină, însă, în judeţul Hunedoara, mai puţin de jumătate dintre aceştia au participat la cursurile de pregătire.
Doar 42% din totalul absolvenţilor de gimnaziu şi liceu din judeţul Hunedoara au fost efectiv la cursuri.  La nivelul judeţului Hunedoara sunt 5739 de absolvenţi, iar în această perioadă pentru ei au fost redeschise şcolile, cu măsuri excepţionale de siguranţă. Absolvenţii ar trebui să se pregătească pentru examenele naţionale, însă numărul celor care au absentat este foarte mare.
”Avem 5739 de absolvenţi. 42% au fost ieri prezenţi la cursurile de pregătire. A fost un liceu din Deva la care niciun absolvent nu a fost prezent la aceste cursuri”, a declarat Ilie Pârvan, inspector şcolar general al ISJ Hunedoara. Pentru ceilalţi absolvenţi care nu au participat la cursuri, pregătirea s-a desfăşurat în mediul online. De precizat este faptul că un singur absolvent din municipiul Petroşani nu a fost lăsat să intre la cursuri, acesta având o temperatură mai mare de 37,3 grade. Elevul a fost îndrumat către medicul de familie.
Unităţile şcolare au fost închise două luni din cauza pandemiei de coronavirus. prima măsură luată a fost suspendarea cursurilor pentru ca elevii să nu se îmbolnăvească cu noul coronavirus.
Cosmin BACIU