Econtext.ro, specializat în analize economice si politice a fãcut publice, de-a lungul timpului, previziuni stiintifice si jurnalistice care s-au dovedit a fi exacte. În 19 noiembrie, Econtext a prezentat lista candidatilor care vor pierde alegerile din 9 decembrie 2012.

Adio, Dan Diaconescu, Monica Ridzi, Ialomitianu, Grapini, Brânzã…

“Alegerile de luna viitoare nu aduc confruntãri prea multe, de parcã fiecare partid ar fi încercat sã-si plaseze candidatii cu sanse mari în cele mai sigure colegii.

De departe, cea mai asteptatã confruntare este între Dan Diaconescu, liderul PP-DD, si Victor Ponta, actualul premier si co-lider USL.

Ei candideazã pentru un post de deputat în acelasi colegiu (6) din judetul Gorj.

Dueluri

Econtext a analizat toatã lista candidatilor si vã prezintã cele mai interesante dueluri si posiblii câstigãtori ai acestor dueluri.

În total, am identificat 18 dueluri, cu câte doi finalisti, iar perdantii au fost nominalizati pe baza sondajelor locale, din publicatiile locale, din orasele unde acestia candideazã.

Multi sunt actuali parlamentari, iar unii au deja mai multe mandate la activ.

Candidat contra candidat

Unii candidati sunt extrem de faimosi în orasul în care candideazã, pe când altii, în plus, sunt cunoscuti la nivel national. Dar acest fapt nu aduce nici un avantaj prea mare pentru vreuna din pãrti.Un alt duel interesant este între Monica Iacob-Ridzi, acum candidat din partea PP-DD, si Ioan Rus, USL, ambii candideazã pentru un mandat de deputat în colegiul cinci din Hunedoara. Iar cele mai mari sanse de câstig le are Ioan Rus. Ceea ce înseamnã cã Monica Iacob-Ridzi nu mai ajunge în Parlament.

O altã disputã aprigã are loc în Brasov, în colegiul 8 pentru Camera Deputatilor.

Se întrec fostul premier Petre Roman (USL) si fostul ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu (ARD). Câstig: Petre Roman.

De altfel, USL iese câstigãtor în cele mai multe din aceste dispute!”

Ileana FIRTULESCU

biroul de presã USL