Hoţii cer împăcare

Trei tineri care au comis mai multe furturi cu un prejudiciu de circa 50 de mii de lei ar putea scăpa de o condamnare penală. Totul depinde de încercarea lor de a- şi convinge victimele să-i ierte, dar şi de acoperirea prejudiciului produs.
Judecătoria Petroşani a admis cererea de amânare depusă de suspecţi, unul din Petrila iar ceilalţi din Petroşani, autorii mai multor spargeri comise între finalul anului 2019 şi începutul lui 2020. Aceştia au cerut un răgaz pentru a discuta cu părţile civile în vederea realizării unei eventuale împăcări. Termenul expiră la jumătatea acestei luni când a fost stabilit un nou termen în dosar. R. A., T. B. şi A.Ş. au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Pentru destructurarea grupării de spărgători şi reţinerea lor a fost nevoie de intervenţia a nu mai puţin de 25 de poliţişti. Conform datelor oferite de anchetatori, tinerii au acţionat atât la locuinţe particulare ori garaje cât şi la societăţi comerciale, în special magazine de alimentaţie publică. Au sustras atât produse alimentare, ţigări, bani, electronice ori alte bunuri ce puteau fi valorificate ulterior. În urma efectuării percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri (electronice, cosmetice şi produse alimentare – susceptibile că provin din comiterea spargerilor în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020.
Maximilian Gânju

Advertisements