În scurt timp în municipiul Lupeni vor fi amplasate mai multe camere de supravegheat, după ce locuitorii din municipiu au solicitat acest lucru administraţiei locale pentru siguranţa lor, dar şi a bunurilor de pe domeniul public.
Potrivit primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă,  Primăria municipiului Lupeni a demarat un amplu proiect care prevede montarea de camere de luat vederi în diverse zone din oraş, pentru supravegherea eficientă a domeniului public de către Poliţia Locală. ”La solicitarea cetăţenilor am început instalarea camerelor de luat vederi pentru supravegherea video a localităţii noastre. Pentru început, acestea vor fi amplasate într-un număr de 18 locaţii de pe raza municipiului Lupeni, urmând să extindem acest proiect  astfel încât să putem acoperi toate zonele vulnerabile şi  să-i putem depista în vederea sancţionării pe cei care  încalcă normele de  convieţuire socială. Până în prezent am reuşit deja ca în toate cele 18 locaţii în care va acţiona supravegherea video să finalizăm conexiunea la internet, iar zilele următoare vom trece la montarea camerelor de luat vederi. Ne dorim cu toţii un Lupeni mai sigur, vrem să ne bucurăm de ceea ce am reuşit să facem, cu eforturi, pentru înfrumuseţarea oraşului nostru şi tocmai de aceea, pentru că mai sunt şi cetăţeni certaţi cu legea, acţionăm şi în acest fel pentru a creşte siguranţa cetăţenilor şi pentru a proteja bunurile de pe domeniul public”, a declarat primarul Lucian Resmeriţă.
Cele 18 zone din Lupeni în care va funcţiona, în cel mai scurt timp, sistemul de supraveghere stradală sunt: Zona Parc-Primărie (de pe strada Revoluţiei), zona Parc Bucura (de pe strada Parângului), zona pietonală Cinema-Piaţa Cina (de pe strada T,. Vladimirescu), zona Parc CAP (de pe bulevardul Păcii), zona Parc Bărbăteni (de pe toate străzile care-l înconjoară), zona Parc Bărbăteni2 – Şcoala gimnazială nr. 2 (de pe strada Zorilor şi bulevardul Păcii), zona Parc Cinema (de pe  strada T. Vladimirescu şi Spiru Haret), zona Piaţă-Poliţia Locală-Serviciul de Evidenţă a Populaţiei (de pe strada Liliacului), zona Centrului de Informare Turistică-Telegondolă (de pe strada Calea Brăii), zona Telegondolă (între staţia de sosire şi Serviciul Salvamont), zona de recreere Stadion-Ştrand-Cluburi sportive pentru copii (de pe strada Stadionului), zona Parc Viitorului-Tineretului (de pe strada Viitorului), zona  pietonală intersecţie CAP (de pe Bulevardul Păcii), zona  pietonală intersecţie Gară/Auto-Palatul Cultural (de pe strada T. Vladimirescu), zona pietonală BCR-Crucea Roşie (de pe strada T. Vladimirescu) şi zona pietonală intersecţie Vâscoza (de pe str. T. Vladimirescu).