Proiectul depus de Primăria municipiului Lupeni cu privire la reabilitarea şi echiparea Şcolii gimnaziale nr. 1 Lupeni a trecut de etapa de  evaluare tehnică şi financiară, fiind acum în etapa de  precontractare.
Potrivit autorităţilor locale acest proiect este aproape de obţinerea fondurilor europene  aferente realizării acestui nou obiectiv de investiţii în sectorul educaţional.
”Finanţarea acestui proiect şi, mai ales, implementarea lui, ne va permite să modernizăm încă una din şcolile din municipiul Lupeni, Şcoala gimnazială nr. 1, dar şi să asigurăm dotările necesare creşterii calităţii educaţiei în cadrul şcolii. Noi ne-am propus să realizăm aici un set de investiţii care vizează realizarea de amenajări interioare şi exterioare, dotare cu mobilier educaţional şi echipament educaţional nou, realizarea unei  biblioteci digitale,  modernizarea laboratoarelor de specializare, a iluminatului din şcoală, construcţia unei săli de sport moderne şi  construcţia unui teren de sport exterior. De asemenea, ne propunem ca tot prin acest proiect să reabilităm şi aleile  pietonale de acces către şcoală, respectiv aleea pietonală între strada Bisericii şi strada Pădurarilor, realizarea unui trotuar pe strada Pădurarilor cu o structură de extindere pe strada Pădurarilor şi o altă structură de extindere pe strada Eroilor”, explică primarul Lucian Resmeriţă.
Pentru implementarea acestui proiect, autorităţile locale de la Lupeni au  solicitat aprobarea unei finanţări din fonduri europene în valoare totală de 17.156.648 lei, din care cota de cofinanţare de la bugetul local este de numai 2%. ”Ne propunem să ne modernizăm în continuare, iar fondurile europene au un rol determinant în îndeplinirea acestui  obiectiv. De aceea, de fiecare dată când primim confirmarea faptului că proiectele elaborate de echipa noastră au întrunit cerinţele finanţatorilor europeni, este o mare bucurie pentru noi toţi, pentru că fiecare pas înainte în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene, înseamnă de fapt un pas înainte în  dezvoltarea municipiului Lupeni”, a mai declarat Lucian Resmeriţă,  primarul municipiului Lupeni.