Elevii claselor terminale s-au reîntors în bănci. Pentru aceştia urmează o etapă de pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale de evaluare naţională, respectiv de bacalaureat.
În unităţile de învăţământ s-au luat măsuri stricte pentru ca elevii sau dascălii să nu se îmbolnăvească cu noul tip de coronavirus.  La nivelul judeţului Hunedoara, Inspectoratul Şcolar a  distribuit mii de măşti tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ.
Pregătirea elevilor are loc în perioada 2-12 iunie. Revenirea în unităţile de învăţământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din şcoala profesională şi şcoala postliceală, în condiţii de siguranţă. Începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se vor realiza doar activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale, în contextul respectării măsurilor de prevenire, şi anume accesul în instituţii trebuie organizat astfel încât să existe o suprafaţă  minimă de 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă minimă de 2 metri între  oricare două persoane apropiate; accesul este interzis persoanelor care au o  temperatură corporală ce depăşeşte  37,3 grade Celsius – temperatura va fi măsurată la intrare; suprafeţele expuse vor fi dezinfectate şi, de asemenea, vor fi evitate aglomerările de persoane.
Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a care vor susţine Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureatul pot participa la sesiunile de pregătire a examenelor, programate în intervalul 2 -12 iunie. Aceste sesiuni se vor desfăşura în unităţile de învăţământ în conformitate cu măsurile de siguranţă prevăzute de ordinul comun dintre Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii.
Cosmin BACIU