Reabilitarea Cinematografului Cultural din Lupeni se desfăşoară conform graficelor de execuţie, iar după ce s-au făcut o serie de lucrări pentru racordarea la utilităţi acum muncitorii lucrează la refracerea acoperişului.
Potrivit primarului Lucian Resmeriţă lucrările de reabilitare şi modernizare la Cinematograful „Cultural” din Lupeni, proiect de investiţii care se ridică la valoarea de 7 milioane de lei, se desfăşoară conform graficului, acum se lucrează la acoperiş, dar si la interior. „Reabilitarea Cinematografului Cultural este un proiect extrem de important pentru municipiul Lupeni, care  va aduce un mare plus pentru cetăţeni, atât cultural dar şi arhitectural, întrucât, prin aspectul modern pe care îl va avea, va aduce şi un plus de imagine zonei. Investiţia face parte din proiectul “Lupeni capitală culturală a judeţului”, astfel că numeroasele evenimente culturale care se desfăşoară la Palatul Cultural Minerul vor fi completate cu cele de la Cinematograful Cultural. Cultură şi educaţia vor fi mereu pe primul loc cât timp voi fi primarul acestei localităţi”, spune primarul Lucian Resmeriţă
De ani de zile Cinematograful Cultural din Lupeni se află într-o stare avansată de degradare. Acesta va fi cel de al treilea cinematograf din Valea Jiului, după cel de la Vulcan şi cel din Petroşani.