Administraţia de la Petroşani a decis să vină în ajutorul oamenilor de afaceri ale căror activităţi au fost închise pe perioada stării de urgenţă.
Astfel că la ultima şedinţă a Consiliului Local, consilierii au adoptat un proiect de hotărâre iniţiat de  primarul Tiberiu Iacob Ridzi prin care impozitele pentru acest an, pentru aceste categorii, vor fi reduse cu 50%. Acest sprijin vine după ce a mai fost luată o măsura de ajutorare a celor care au terase sezoniere de pe raza municipiului Petroşani, pentru care chiriile au fost reduse cu 90%. ”Am primit solicitări din partea investitorilor şi oamenilor de afaceri care lucrează în zona aceasta HORECA şi a celorlalte activităţi care au fost închise pe perioada stării de urgenţă şi la Petroşani vom acorda o reducere de 50% pentru impozitele din acest an pentru aceste activităţi. Este un ajutor pe care trebuie să îl dăm acestor oameni, pe lângă reducerea cu 90% a chiriilor pentru terasele sezoniere din municipiul Petroşani. Luăm în continuare toate măsurile necesare pentru reducerea acestui risc al infectării sau a transmiterii acestui nou virus”, a declarat primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Sprijin şi pentru cultură
Tot în cadrul ultimei şedinţe a CL Petroşani, consilierii au aprobat alocarea sumei de 20.000 lei Teatrului ID Sîrbu în vederea contractării serviciilor de asistenţă şi scriere a proiectului “OCCIDENT EXPRESS – Migraţia tinerilor din Valea Jiului”.
” În şedinţa consiliului local al municipiului Petroşani am alocat, la solicitarea Teatrului Dramatic “I.D. Sîrbu” Petroşani, suma de 20.000 lei în vederea contractării serviciilor de asistenţă şi scriere a proiectului “OCCIDENT EXPRESS – Migraţia tinerilor din Valea Jiului”. Consiliul Judeţean Hunedoara a refuzat solicitarea de a veni în sprijinul Teatrului Dramatic ”I.D.Sîrbu” Petroşani, ceea ce este foarte ruşinos şi de neînţeles, iar dacă noi nu am fi intervenit Teatrul pierdea această finanţare. Proiectul cultural este benefic deoarece abordează problema migraţiei, în special în rândul tinerilor. Teatrul oferă modele şi tipare pentru situaţii de viaţă complexe, iar tinerii sunt cei mai vulnerabili atunci când este vorba de preluarea unor modele specifice actuale”, adeclarat Tiberiu Iacob – Ridzi.