Teatrul din Petroșani pierde definitiv procesul cu actorul Nicolae Vicol

Actorul Nicolae Vicol a avut câștig de cauză și instanța a stabilit că apelul formulat de conducerea Teatrului Dramatic I.D Sîrbu din Petroșani este nefondat. Potrivit deciziei ce a fost dată joi, Curtea de Apel Craiova „respinge excepţiile privind lipsa obiectului apelului şi lipsa interesului în promovarea apelului și, implicit, respinge apelul ca nefondat. Sentința este definitivă”.
Asta face ca acum teatrul de la Petroșani să fie nevoit să îi dea salariile din urmă actorului pe care l-a concediat în mod ilegal. „În principiu, s-a demonstrat că eu am avut dreptate și că eu nu am fost vinovat, așa cum m-a scos domnul manager și prietenii lui, cei care au făcut parte din comisia mea de evaluare profesională. Eu am încercat doar să îmi respect sarcinile, aceleași pe care le aveam și pe timpul cât manager era Nicoleta Bolcă. Dumnealui mi-a schimbat brusc fișa postului, apoi și-a schimbat comportamentul, conform principiului pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. Asta, ținând cont de faptul că eu am fost cel care l-am propus Nicoletei și ea, la rândul ei, l-a propus la CJH pentru funcția de manager”, a spus Nicolae Vicol, actorul care a plecat de luni bune de la Petroșani.
Războiul de la Teatrul din Petroșani l-a prins colateral și pe actorul Nicolae Vicol, iar acesta spune acum că vrea să își recupereze banii pe care i-a pierdut în perioada în care a fost dat afară abuziv, așa cum a stabilit instanța de judecată. „Eu făcusem un calcul estimativ la 45.000 de lei. Din nefericire, în mandatul domnului Rădescu, cu măririle și ce se mai dăduse în plus de la Guvern, eu nu am luat niciodată salariul întreg, așa că sincer, acum nu știu ce sumă am de recuperat. Estimez, în funcție de salariul colegilor. Eu eram pontat tot nemotivat și ultimul meu salariu la Teatruil I.D Sîrbu a fost de 393 de lei. Domnul manager s-a gândit că, în urma primului proces pe care l-am câștigat, pentru că joi am câștigat apelul făcut de teatrul I.D Sîrbu contra mea, ar trebui să îmi dea 33.000 de lei. Vrea, însă, să mi-i eșaloneze pe o perioadă de 5 ani, fără vreun acord între noi. Nu deține acordul meu, ca să zic așa”, a mai spus actorul Vicol.
Nicolae Vicol trebuia reangajat, încă din luna noiembrie, potrivit deciziei care spune clar că se impune „reintegrarea contestatorului pe postul deținut anterior emiterii deciziei . Obliga intimata la plata catre contestator a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data incetarii contractului individual de munca și pana la reintegrarea efectiva”. „Până la urmă, se pare că o să apelez la un executor judecătoresc, la o firmă de experți contabili, ca să aflu ce calculație a făcut el”, a precizat actorul.
Nicolae Vicol spune că a ajuns acum, după două decenii, să regrete că nu a știut să își aleagă prietenii, menționand camaraderia ce l-a legat de actualul manager, ambii fiind din Craiova. „După 20 de ani de stat acolo chiar mă doare foarte rău ce s-a întâmplat. Lucrurile nu merg așa roz, cum încearcă echipa de acolo să le prezinte. Mai sunt și gri, dar până la urmă nu toată lumea îl susține pe managerul Cosmin Rădescu în demersurile sale, multe ilogice din punctul meu de vedere. Îmi pare rău că am ajuns aici, după o viață petrecută pe scena teatrului I.D Sîrbu, unde am încercat să fac ceea ce am putut pe partea artistică și mă doare că am fost gonit cu hainele aruncate pur și simplu din garsoniera pe care o ocupam, în niște saci. Nu știu dacă mai sunt prin foaier. Merg, însă, mai departe”, a conchis actorul Vicol.
Nicolae Vicol este singurul actor care a avut curajul să își ceară în instanță drepturile, după ce s-a considerat nedreptățit de deciziile actualei conduceri, însă, a spus că acum, la Craiova, i se spune Împăratul Roșu, pentru că este tată de 3 fetițe, ultima urmând să vină pe lume din clipă în clipă, la finele acestei săptămâni.

Diana Mitrache

Advertisements

5 comentarii la „Teatrul din Petroșani pierde definitiv procesul cu actorul Nicolae Vicol

 • 29 mai 2020 la 14:23
  Permalink

  POFTIM ?! CUM ASA ?! CEL CARE URLA CA A FOST DEMIS ILEGAL A FACUT ACELASI LUCRU CU ANGAJATII ?! FRUMOS II SADE DOMNULUI CARE A ANGAJAT O GRUPARE DE ANALFABETI IN TEATRU . URMARITI CUM SCRIU STIMABILII „EU SUNT COSMIN RADESCU” SI CE STUDII AU . ADEVARATI „OAMENI DE CULTURA”

 • 31 mai 2020 la 04:11
  Permalink

  Teatru de cacao.La voi una care se dezbraca pe scena,vezi Isabela,e considerat mare actor.Multe studii are,ce sa zic.

 • 1 iunie 2020 la 19:02
  Permalink

  Daca nu zic macar o injuratura sau cuvant scarbos nu sunt sanatosi de studii ce sa mai zicem, vai de steaua lor

 • 1 iunie 2020 la 19:04
  Permalink

  Degeaba a incercat fosta directoare sa faca ceva aici ca nu a avut cu cine. Toti pupincuristi si mancatori de seminte pe treptele teatrului cu aere de actori

 • 9 iunie 2020 la 17:56
  Permalink

  Mai este si marele „actoras” cazan care are numai figuri in cap

Comentariile sunt închise.