Reparaţii la termocentrala Paroşeni

Un cazan de la termoncetrala Paroşeni, parte a Complexului Energetic Hunedoara, va intra în reparaţii.
Puţin peste 100.000 de lei costă lucrările de reparaţii ale cazanului nr.4. Contractul presupune achiziţionarea a 12 buc tronsdoane cu articulaţii sferice pentru morile de cărbune tip MPS 212, aferente cazanului nr.4 de la Sucursala Electrocentrale Paroseni. Termocentrala de la Paroşeni este mai mult oprită. Aceasta nu funcţionează din lipsă de cărbune. De câteva ori pe lună, unitatea este pornită pentru a produce energie electrică.
”În cadrul societăţii există instalate o multitudine de echipamente necesare producerii de energie electrică şi termică. Printre acestea se numără şi morile de cărbune de tip MPS 212 produse de babkock Hitachi Europe, mori de cărbune care au rolul de a măcina şi usca huila energetică (cărbunele) şi a o pulveriza prin arzătorii de cărbune în focarul cazanului de abur. Aceste mori de cărbune au foarte multe componente de uzură care trebuie înlocuite periodic (la atingerea unui anumit număr de ore de funcţionare). Neînlocuirea acestora la timpii stabiliţi conduc la creşterea uzurilor şi pe alte componente aferente, creşterea vibraţiilor, reducerea randamentului morii, cât şi chiar indisponibilizarea morii. Din acest motiv este absolut necesar a fi achiziţionate produse de calitate cu termene de viaţă cunoscute, realizate din materiale speciale menţionate în proiectele de execuţie”, arată documentul.
Prin achiziţionarea pieselor de schimb se asigură necesarul de piese pentru funcţionarea morilor de cărbune aferente grupului nr. 4 de la Termocentrala Paroşeni.
Cosmin BACIU

4 comentarii la „Reparaţii la termocentrala Paroşeni

 • 28 mai 2020 la 18:33
  Permalink

  cam la cate ore de functionare trebuie inlocuite aceste piese?. eu stiu ca se facea revizie o data pe an la functionare non stop. la cat au functionat, cred ca revizia trebuie facuta la vreo 10 (zece) ani. dar cineva mai trebuie sa mai ia niste comisioane. ghici cine?

  Răspunde
 • 28 mai 2020 la 18:35
  Permalink

  cam la cate ore de functionare trebuie inlocuite aceste piese?. eu stiu ca se facea revizie o data pe an la functionare non stop. la cat au functionat, cred ca revizia trebuie facuta la vreo 10 (zece) ani. dar cineva mai trebuie sa mai ia niste comisioane. ghici cine? sa nu uitam ca la paroseni exista un singur cazan chiar daca are numarul 4.

  Răspunde
 • 10 iunie 2020 la 07:44
  Permalink

  A functionat mult al naibii.Cica de cateva ori pe luna o mai pornesc pentru energie electrica ,hai sa fim seriosi poate de cateva ori pe an .Mai mai cum ne furam caciula ,CEH-ul e gata cu el dar altii fac revizii si achizitioneaza piese ca mai apoi sa fie duse la fier vechi ca si restul unitatilor miniere .Sacalii abia asteapta ….

  Răspunde
 • 11 iunie 2020 la 07:37
  Permalink

  E corect. Echipamentele trebuie sa fie in stare optima. Nu le primesc altfel la fier vechi.
  Investitia de la Paroseni din pdv economic e un fiasco. Pentru ca sa fie rentabila, sa se amortizeze, adica sa se recupereze banii investiti ar fi trebuit sa functioneze minim 15 ani si minim 7500 de ore pe an. Nu mai vorbesc de faptul ca energia electrica produsa ar fi trebuit sa aiba un cost mai mic decat cel din piata. Efectiv bani aruncati.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.