Potrivit Anexei la Hotărârea Parlamentului României pentru încuviinţarea Stării de alertă şi a măsurilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, autorităţile publice locale, pentru unităţile sanitare din subordine, exercită atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi în condiţiile legii.
În acest context, luni, 25 mai 2020, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a semnat dispoziţiile de eliberare din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a doamnei dr. Bianca Glodean, respectiv din funcţia de director medical a domnului dr. Marius Vasile Blendea.
Pentru asigurarea unui management eficient al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, preşedintele CJ Hunedoara a semnat dispoziţia de numire în funcţia de manager interimar a domnului dr. Emil Stoica Mariş. Tot prin dispoziţie a fost numit şi directorul medical interimar, în persoana domnului dr. Lucian Ştefan Miron.
Conducerea CJ Hunedoara îşi exprimă încrederea că noua echipă de conducere va asigura un  management sănătos la SJU Deva şi îşi reafirmă sprijinul pentru întregul personal medical.
Biroul de Presă