Mai multe obiective strategice ale Complexului Energetic Hunedoara sunt monitorizate cu sisteme specifice.
Puţin peste 31.000 de lei alocă CEH pentru serviciile de monitorizare şi întreţinere a sistemelor de alarmare împotriva efracţiei şi a componentelor acestora. Este cunoscut faptul că unităţile miniere din Valea Jiului au căzut pradă hoţilor. Aceştia încearcă să sustragă din incinta minelor orice se poate valorifica.
Potrivit documentului ”contractorul se obligă să deţină echipaje mobile care să asigure intervenţia la toate obiectivele monitorizate de la sucursalele EM Lonea, EM Vulcan şi EM Lupeni”.
Un echipaj mobil va fi format din cel puţin doi agenţi de intervenţie.
Documentul mai arată că firma care se va ocupa de monitorizarea şi întreţinerea sistemelor de alarmare împotriva efracţiei trebuie ”să anunţe prin dispecerat unitatea de poliţie competentă, în vederea prinderii infractorilor şi a cercetării locului faptei, în situaţiile în care intervenţia este confirmată şi forţele proprii sunt depăşite de amploarea evenimentelor. În celelalte cazuri, după prinderea infractorilor, aceştia vor fi predaţi de îndată unităţilor de poliţie competente teritorial”.
Cosmin BACIU