Straja este una dintre cele mai importante staţiuni de munte din România şi cea mai importantă din Valea Jiului, dar lipsa parcărilor a făcut ca turiştii să fie, nu o dată, nemulţumiţi.
Se ştie asta şi, în condiţiile în care turismul este considerat alternativa viabilă a mineritului, parcările sunt la fel de importante. Nu mai puţin de 1.000 de locuri de parcare pot fi amenajate în zona de lângă centrul de informare turistică, iar pentru asta, în şedinţa următoare a Consiliului Judeţean Hunedoara se va discuta despre acest aspect.  „Pornim de la ideea că, pentru această parcare, trebuie să găsim soluţii şi să o facem în asociere cu primăria municipiului Lupeni. Trebuie să mergem pe strategia de dezvoltare a judeţului Hunedoara şi, la capitolul investiţii, să prindem şi aceasta. Asta că, obligatoriu, când vorbim de dezvoltarea turismului în Valea Jiului, vorbim de Straja şi de Lupeni, chiar şi de această parcare.  În şedinţa CJH de luna viitoare vom încerca să modificăm  Strategia de Dezvoltare a Judeţului Hunedoara, care cuprinde toate investiţii ce trebuie făcute şi cred că 100% va fi prinsă şi această”, a spus Costel Avram, administrator public al judeţului Hunedoara.
Pentru Lupeni, Straja este extrem de importantă, iar numai anul trecut, veniturile strânse din turismul de aici au cumulat, aşa cum spune primarul, suma de aproape 500.000 de euro, bani ce au fost reinvestiţi în Lupeni. Edilul, însă, recunoaşte problema generată de lipsa parcărilor amenajate.
„Trebuie să avem undeva la 1.000 de locuri de parcare. Acum  avem cam 900 de locuri, dar neamenajate, din câte bine se vede. Din păcate, am  avut situaţii în care turiştii au fost nemulţumiţi şi pe bună dreptate. Când se dezgheaţă se face noroi, dar sunt convins că şi această parcare, odată reabilitată, ne va aduce un plus valoare şi venituri şi nouă şi celor de la CJH care ne ajută să o amenajăm”, a spus Lucian Resmeriţă, primarului municipiului Lupeni.
Staţiunea Straja are câteva locuri de parcare amenajate în zona gondolei, iar altele în două parcări aflate pe drumul judeţean ce duce spre inima staţiunii. Cea de jos, însă, ar urma să fie cea mai mare şi, pentru că primăria nu are în buget o sumă suficient de mare pentru amenajarea acesteia, edilul a cerut sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.
Diana Mitrache