Comisarii Gărzii de Mediu, alături de poliţişti au identificat mai mulţi pescari care ignoră reglementările privind perioada de prohibiţie. Încă de săptămâna trecută, comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara anunţau controale în acest sens.
Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Hunedoara au efectuat împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara – SOP – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice un control comun în scopul verificării respectării prevederilor Ordinului nr.43/310/2020 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2020.
”S-a constatat faptul că nu toţi pescarii înţeleg să respecte perioada în care speciile de peşti depun icrele în vederea perpetuării speciilor, fiind identificaţi doi pescari “sportivi” care au încălcat  aceste prevederi legale. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice în cuantum total de 1.200 lei şi a fost reţinut un permis de pescuit sportiv în vederea suspendării dreptului de pescuit pentru o perioadă de 90 zile”, arată Garda de Mediu Hunedoara. Peştii prinşi ilegal de către pescarii sancţionaţi au fost eliberaţi în mediul lor natural.
Cosmin BACIU