Penitenciarul Deva, noi obligaţii pentru vizitatori

Măsurile vin în contextul instituirii stării de alertă şi au fost luate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Deţinuţii aflaţi în Penitenciarul Deva vor putea fi vizitaţi de apropiaţi, însă vizitele se vor  face cu dispozitiv de separare, indiferent de regimul de  executare sau categoria din care fac parte persoanele private de libertate. Vizitatorii au obligativitatea de a avea la ei mască, mănuşi, vizieră – după caz, pentru a le fi permis accesul în locul de deţinere. Totodată, aceştia vor trece prin triaj epidemiologic şi vor completa un chestionar pentru evaluarea riscului. În cazul în care prezintă simptome  specifice infecţiilor respiratorii, vizita va fi replanificată. Printre măsurile de protecţie impuse de Administraţia Naţională a Penitenciarelor sunt şi cele referitoare la exercitarea dreptului la vizită intimă.
”Administraţia locului de deţinere va solicita persoanei  vizitatoare un document medical certificat de un medic în specialitatea boli infecţioase – în baza unor analize medicale din care să rezulte că nu are o infecţie curentă cu virusul SARS-CoV-2. Documentul trebuie să fie emis cu cel mult 3 zile înainte de data acordării dreptului la vizită intimă (atât ziua emiterii documentului, cât şi ziua acordării dreptului la vizită intimă intră în calculul termenului de 3 zile)”, se arată în documentul publicat de ANP.
Maximilian GÂNJU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.