Dosarul Petrila 2008 amânat din cauza problemelor avocatilor. Ieri (luni-n.r.) pe rolul Tribunalului Gorj ar fi trebuit sã aibã loc un nou termen în cazul exploziilor de la Mina Petrila din anul 2008. Procesul nu a avut loc din cauza faptului cã avocatii inculpatilor nu s-au putut prezenta la acest termen.

”Nu s-a întâmplat nimic la termen pentru cã noi avocatii am înstiintat instanta ca suntem plecati la alte instante care nu suportã amânare. Încã nu stim care este termen urmãtor”, a declarat Ovidiu Filipescu pentru Cronica Vãii Jiului.

Doi fosti directori generali ai Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, nu au mai fost audiati, luni, la Tribunalul Gorj în procesul sefilor acuzati de producerea exploziei de la mina Petrila din noiembrie 2008. Fostul director al Exploatãrii Miniere Petrila, Aurelian Necula si adjunctii sãi Gheorghe Rotu ti Dan Ttefan Negru, au fost condamnati, pe fond, la Judecãtoria Târgu Jiu, la tapte ani ti jumãtate ti, respectiv, tase ani ti jumãtate de detentie, pentru ucidere din culpã, dupã ce 13 mineri au murit ti alti 12 au fost grav rãniti în douã explozii succesive ce au avut loc în 15 noiembrie 2008. Instanta i-a mai obligat pe cei trei la plata unor daune substantiale cãtre rudele ti victimele celor douã explozii.

Inculpatii au declarat recurs la Tribunalul Gorj, iar ulterior, procesul s-a mutat la Curtea de Apel Craiova care, în primãvara acestui an, a decis reluarea judecãtii la Tribunalul Gorj.

Monika BACIU