Petroşănenii au fost dornici să iasă în aer liber. Unii, însă, au lăsat urme neplăcute în urma lor. Zona de picnic de la Brădet a fost devastată. În urma unora au rămas coji de seminţe, sticle, ambalaje şi multe mizerii. Coşurile de gunoi pline din zonă nu înseamnă că toate mizeriile trebuie aruncate la voia întâmplării. Aşa cum de altfel e firesc toate aceste lucruri puteau fi puse în pungi şi apoi aruncate în tomberon. Şi filigoriile din zonă musteau de mizeriile lăsate în urmă de unii dintre petroşăneni fără simţ civic. Însă nu numai cei care au aruncat gunoaiele la voia întâmplării dau dovadă de lipsă de educaţie. Nici firma de salubritate nu şi-a făcut treaba. Toate coşuri de gunoi erau pline până la refuz, chiar şi lângă ele, semn că angajaţii de la salubritate nu mai trecuseră prin zonă de zile bune.
În cursul zilei de ieri autorităţile locale au curăţat zona de agrement de la Brădet de mizeria adunată în zonă.
“Astăzi (nr:marţi) suntem în zona Brădet unde facem o curăţenie generală. Urmează să reabilităm mobilierul de la filigorii şi să montăm bănci în toată zona”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.
Zona de agrement de la Brădet a fost amenajată cu fonduri europene, în anul 2012. Aproape 10  milioane de lei au costat lucrările. Situată la un kilometru de oraş, în mijlocul unei păduri de conifere, zona Brădet era odinioară locul în care se ţineau petreceri în aer liber şi în care oamenii din Petroşani îşi petreceau sfârşiturile de săptămână.
Prin implementarea proiectului european, zona şi-a schimbat aspectul. Au fost montate foligorii şi grătare.
Cosmin BACIU
FOTO: Alin George Deac