Toţi angajaţii operatorului de apă din Valea Jiului vor mai sta şi în lunile de vară în şomaj tehnic.  Este o măsură pe care conducerea societăţii a luat-o de comun acord cu sindicatul angajaţilor, date fiind problemele cu care se confruntă acum şi operatorul de apă. În cifre,  cu 25 % au scăzut încasările, cu 50% cele de la asociaţiile de proprietari şi cu 20% a scăzut producţia, pentru că multe firme şi-au închis activitatea, iar operatorul  asigură 100 alimentarea cu apă.
„Am zis că  această măsură o vom păstra şi în lunile iunie şi iulie. Adică, vrem să facem o planificare în care îi aducem omului la cunoştinţă, iar pe viitoarea perioadă nu impunem un procent de zile, dar aşa trebuie să fie făcute planificările, cu luarea la cunoştinţă a  fiecărui angajat”, a spus Cristian Ionică, manager general la SC Apa Serv Valea Jiului.Şi în lunile în care a fost valabilă ordonanţele militare din starea de urgenţă, Apa Serv a impus şomaj tehnic angajaţilor, iar o parte a asigurat permanenţa.
„În lunile aprilie şi mai am pornit de la ideea de a asigura funcţionarea întregului sistem, dică alimentarea cu apă, canalizarea şi serviciile de  exploatare. Având în vedere greutăţile financiare pe care le-am avut, plus protecţia angajaţilor, am fost nevoiţi ca, un procent de 30% să fim în şomaj tehnic şi 10% în concedii. Concediile au fost cele planificate ca la fiecare început de an”, a mai adăugat Cristian Ionică.
În plus, la fiecare staţie de tratare a apei au fost montate module pentru permanenţă. Acolo, în cazul reizbucnirii vreunei epidemii, vor fi cazaţi, câte două săptămâni, specialiştii care asigură tratarea apei care ajunge potabilă la populaţie. Sunt măsuri pe care operatorul de apă le ia, pentru a asigura permanenţa sistemului, dar şi pentru a trece prin criza financiară ce a decurs din izbucnirea epidemiei de îmbolnăviri cu COVID-19.
Diana Mitrache