O femeie din Petroşani a fost sunată de ministrul de Interne, Marcel Vela. Ministrul a vrut să îi ofere femeii un răspuns concret la o întrebare pe care aceasta i-a adresat-o pe Facebook.
Femeia lucrează de 3 ani ca îngrijitoare în Germania şi a vrut să afle când se va relua traficul internaţional de persoane cu microbuzul. În plus, femeia din Petroşani care lucrează în Germania a vrut să ştie dacă va fi plasată în carantină instituţionalizată la revenirea în ţară.
Discuţia dintre femeie şi ministrul de Interne, Marcel Vela a fost postat pe Facebook.
”Evident că putem analiza şi variantă pe Germania. Până în Germania nu am avut curse deschise, având în vedere că se afla în zona catalogată de către INSP «zona roşie».Probabil în a doua etapă de relaxare, să vedem, să măsurăm ce se întâmplă după două săptămâni în această stare de alertă. Epidemiologi vor analiza şi vă voi da un răspuns şi cu privire la transportul cu microbuzul”, a precizat ministrul Marcel Vela.
Ministrul a explicat că nu mai există noţunea de carantină instituţionalizată, decât pentru persoanele care nu au posibilitatea de a se izola la domiciliu pentru 2 săptămâni sau care cer acest lucru.
”Vă doresc multă sănătate şi mult succes şi să aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră unde mergeţi în Germania”, i-a mai transmis Vela femeii, care a precizat că este din Petroşani şi lucrează de trei ani ca îngrijitoare la o familie din Germania.
Cosmin BACIU