Ziua cercetãtorului, marcatã si la INSEMEX

În data de 19 noiembrie, în România a fost celebratã “Ziua cercetãtorului si proiectantului”, ca un omagiu adus savantului de origine românã Gheorghe Emil Palade, precum si comunitãtii celor care s-au dedicat muncii de cercetare.

Emil Palade s-a nãscut în 19 noiembrie 1912 la Iasi si a emigrat în SUA în anul 1946, unde a lucrat în domeniul cercetãrii biologice. În 1961 a fost ales membru în National Academy of Science, iar în 1974 a primit premiul Nobel pentru fiziologie si medicinã, fiind unul dintre foarte putinii români care au intrat în posesia acestui premiu.

În Valea Jiului, singurul loc în care a fost marcatã “Ziua cercetãtorului si proiectantului” a fost Institutul National de Cercetare – Dezvoltare INSEMEX Petrosani. Cu aceastã ocazie, cercetãtorii care activeazã aici au fost recompensati cu prime. “Acordarea primelor a venit ca o recompensã materialã oferitã tuturor celor care activeazã la acest institut dar, în special, colegilor care au proiecte selectate si finantate prin programele nationale de cercetare, sefilor de laboratoare si directorilor de proiecte. Cu aceastã ocazie, doresc sã le multumesc tuturor celor care activeazã în cadrul institutului nostru pentru rezultatele deosebite obtinute si în acest an, atât pe plan stiintific, cât si din punct de vedere financiar. Pentru a marca toate aceste rezultate remarcabile toti angajatii au fost invitati sãptãmâna trecutã la o masã festivã”, a precizat Constantin Lupu, directorul INSEMEX SA Petrosani.

În prezent, în cadrul institutului din Valea Jiului activeazã un numãr de circa 120 de cercetãtori, a cãror valoare este recunoscutã atât pe plan national cât si în întreaga lume.

Mircea Nistor

2 comentarii la „Ziua cercetãtorului, marcatã si la INSEMEX

 • 20 noiembrie 2012 la 08:14
  Permalink

  Da,ipocrizia intruchipata,pentru „merite”deosebite au fost premiati si au organizat si o chermeza,curat murdar ,ca sa zic asa !

  Răspunde
 • 20 noiembrie 2012 la 15:48
  Permalink

  La ce fata are, cred ca a facut cercetari la sticluta

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.