250 de tablete vor ajunge la elevi din partea Episcopiei Devei şi a Hunedoarei. Episcopia a cumpărat tabletele pentru elevii care nu au astfel de dispozitive acasă şi nu au posibilitatea de a participa la cursurile online.
În această perioadă de pandemie pe care o traversăm cu toţii procesul educaţional se desfăşoară on-line şi presupune atât existenţa unor condiţii tehnice minimale, cât şi necesitatea unui dispozitiv electronic adecvat, laptop, tabletă sau smartphone. Toţi elevii au obligaţia de a participa la cursurile on-line, dar nu toţi elevii îşi pot permite achiziţionarea unui asemenea dispozitiv.
”În aceste condiţii, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopia Devei şi Hunedoarei vine în întâmpinarea acelor elevi care se află în faţa unor examene importante din viaţa lor, fiind elevi în clase terminale, respectiv clasa a VIII-a şi clasa a XII-a, dar care nu au posibiltăţi materiale pentru a-şi achiziţiona dispozitivul electronic necesar pentru a participa la cursurile şcolare on-line.Prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, cu implicarea domnului inspector şcolar general Ilie Pârvan, a doamnei inspector general adjunct Lavinia Ilina şi a inspectorului şcolar pentru disciplina religie, părintele profesor Gabriel Basa, dar şi cu implicarea tuturor  directorilor de şcoală din judeţul Hunedoara, s-a definitivat şi s-a transmis Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul din cadrul Episcopiei Devei şi Hunedoarei o listă a elevilor din tot cuprinsul judeţului, aflaţi în clasele a VIII-a şi a XII-a, care se găsesc în situaţii defavorizate şi în condiţii materiale precare”, arată Episcopia Devei şi a Hunedoarei.
Episcopia Devei şi Hunedoarei a achiziţionat 250 de tablete educaţionale în valoare de 100.000 lei, acestea urmând a fi donate în zilele următoare tuturor acestor elevi.
Cosmin BACIU