Amendat pentru delicte silvice

Prins cu ocaua mică, un tânăr de 23 de ani s-a ales cu o amendă de 4000 de lei pentru că transporta mai mult lemn decât avea în acte. Acesta a fost prins de poliţiştii din Baia de Criş, în cursul unei acţiuni ce a avut loc pe DN 76.
Poliţiştii au oprit TIR-ul cu material lemnos, care circula din direcţia Oradea – Brad, iar în urma controlului efectuat, întrucât aveau suspiciunea că în afara celor 25,11 mc de lemn consemnaţi în avizul de însoţire prezentat de tânăr, ar putea exista un volum de masă lemnoasă suplimentar, transportul a fost deviat la depozitul Ocolului Silvic Baia de Criş.
”La sediul ocolului silvic a fost măsurată masa lemnoasă de pe ansamblul auto, constatându-se că acesta avea încărcat, de fapt, 31,30 mc de material lemnos (respectiv cu 6,19 mc mai mult decât cantitatea înscrisă în aviz).  În cauză, poliţiştii au luat măsura confiscării materialului lemnos suplimentar, şi sancţionarea contravenţională a societăţii emitente a avizului, cu amendă în cuantum de 4.000 de lei”, arată IPJ Hunedoara. Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara, însoţiţi de doi lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara, au  efectuat o acţiune şi pe raza municipiului Deva. Anchetatorii au descoperit că reprezentanţii unei societăţi comerciale, în perioada 2019 – 2020, au exploatat masă lemnoasă şi au expediat fără provenienţă legală un volum total de 91,53 mc de material lemnos, în valoare de peste 18.990 de lei.
”Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 21.000 lei şi s-a aplicat măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 91,53 mc de material lemnos”, mai arată sursa citată. În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au stabilit şi că reprezentanţii unei societăţi comerciale din comuna Şoimuş deţineau în depozitul societăţii 7,491 mc  de cherestea de molid, fără provenienţă legală. Cum operatorul nu a respectat legislaţia s-a ales cu 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 de lei, iar 7,491 metri cub de cherestea răşinoase au fost confiscaţi.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.