O construcţie ridicată în ultimii ani ai comunismului la Petroşani aşteaptă acum fonduri europene, însă, până atunci, e raiul celor care nu au adăpost.
Nu o dată oamenii care intră în centrul comercial din apropierea Casei Studenţilor, aşa cum este denumită construcţia neterminată, au chemat poliţia, atrăgând atenţia asupra celor ce intră şi distrug acolo spaţiul, însă, din păcate, chiar dacă universitatea a accesat acum un proiect de 3 milioane de euro, iniţiatorii proiectului tot nu au putut prinde reabilitarea acesteia.
„Din păcate, aparţine de Ministerul Tineretului şi Spotului şi am făcut demersuri, pe care vrem să le continuăm, ca să poată fi preluată de universitate. După ce o preluăm, tot prin proiecte, estimăm să finalizăm construcţia, exterior şi interior şi să o facem funcţională, în cel mai scurt timp. Asta, dacă ni se transferă cu titlul gratuit, de la Ministerul Tineretului şi  Sportului, la Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, a spus prof univ dr habil Sorin Radu, rectorul Universităţii din Petroşani, care intenţionează să refacă toate demersurile de preluare, imediat după finalizarea crizei prin care trecem acum.
Minim 3 milioane de euro ar fi necesari  pentru a reconstrui  clădirea, una dintre cele mai emblematice din Petroşani, care a fost începută în anii  comunismului şi niciodată nu a fost finalizată. Construcţia a primit rareori bani, pentru a fi măcar conservată, dar, în toţi aceşti ani s-a degradat continuu.
Construcţia, care are acum geamurile sparte, se află chiar în centrul municipiului Petroşani, în imediata vecinătate a Casei de cultură a studenţilor – o clădire veche şi prea mică, pentru un campus atât de mare. Dacă va fi preluată şi renovată, aceasta ar aduce un nou suflu vieţii studenţeşti, văduvită acum de inexistenţa unui spaţiu pentru concerte, ori expoziţii.
Diana Mitrache