Relaxare nefirească: nu mai cer oamenii să fie testaţi

Data de 15 mai anunţată de autorităţi ca fiind ziua în care se va simţi o oarecare relaxare, pare mult prea îndepărtată, iar între timp, prea puţini sunt cei care se mai tem de infectarea cu COVID-19.
A scăzut şi numărul de cazuri confirmate, iar la Petroşani la spital, chiar nu mai sunt decât câţiva suspecţi internaţi. Dar a scăzut chiar şi numărul celor care aleg să îşi facă un test rapid, deşi până acum au fost oameni interesaţi şi de acest aspect.
„În mod surprinzător, avem mai puţini oameni interesaţi, decât ne aşteptam. La ora actuală, numărul  acestor persoane a scăzut drastic, sunt doar câţiva pe zi”, a spus dr Alin Vasilescu manager Spitalul de Urgenţă din Petroşani.
Spitalul de Urgenţă din Petroşani a fost unul dintre primele spitale din ţară în care a izbucnit epidemia, însă acum, situaţia s-a schimbat.
„Ca şi suspecţi trecuţi de testarea rapidă, la ora actuală avem 180, de la începutul crizei. Nu avem rezultate pozitive PCR, acum, de la momentul acelei doamne, transferată aici, pe chirurgie plastică, de la Deva. Aceea a fost ultima pacientă pozitivă înregistrată în spital”, a adăugat medicul Vasilescu.  Toţi pacienţii care ajung la spital, cu diverse urgenţe, sunt testaţi cu testele rapide. La cerere, însă, vin prea puţini.  Nu mai puţin de 30 de mii de lei a dat Spitalul de Urgenţă pe testele rapide, care din 23 aprilie, se pot face contra-cost pentru toţi cei care vor să afle dacă au contactat noul virus. Oricine doreşte, poate face acest test şi nici nu este nevoie să ajungă în interiorul spitalului. Testarea se face într-un container special care a fost montat în curtea interioară a spitalului. Testele au fost  achiziţionate la preţul de 60 de lei cu tot cu TVA şi conducerea  spitalului a hotărât să facă teste pentru  persoanele  care vor să se testeze la un preţ de 80 de lei. În cazul în care acesta este pozitiv, testul se repetă pe un aparat Real-Time PCR.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Relaxare nefirească: nu mai cer oamenii să fie testaţi

  • 13 mai 2020 la 04:10
    Permalink

    Deci tot la P C R ati ajuns pangolinilor !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.