Printr-o postare pe un site de socializare, administratorul Complexului turistic Rusu din staţiunea turistică Parâng, Cristian Tamaş, atrage atenţia asupra situaţiei critice în care se află sectorul HORECA, respectiv turismul.
În opinia lui Cristian Tamaş, cu cât se amână mai mult deschiderea acestui sector economic cu atât mai mult situaţia va fi mai delicată.
“Speram că, de la 1 Iunie, Guvernul să deschidă măcar exteriorul restaurantelor şi hotelurilor, cu distanţare socială normală, considerăm că având complexul de 25.000 mp(2,5 ha) putem asigura complet siguranţă clienţilor şi angajaţilor, la nivel mult superior faţă de supermarketuri, frizerii şi muzee.E clar că orice întârziere va distruge sectorul Horeca şi de evenimente, ne va aduce în lumea a III-a turistică”, spune Cristian Tamaş. Potrivit administratorului Complexului Rusu, acesta rămâne în continuare închis până la momentul în care guvernanţii finalizează măsurile de deschidere, pe criterii de siguranţă şi predictibilitate (deschiderea doar a camerelor fără alte facilităţi şi fără turism înseamnă ZERO).
“Noi garantăm siguranţa clienţilor (avem solicitări chiar şi acum multe, de asta şi este urgenţa măsura deschiderii teraselor), dar voi, domnilor guvernanţi, nu garantaţi deloc viitorul turismului!!!”, a conchis Cristian Tamaş, administrator Complex Rusu.