Liga a IV-a Hunedoara. Fotbalul din nou în arenă!

Reporter: Salut domnule preşedinte al AJF Hunedoara Cristian Petrean. Ce facem, pornim ”căruţa”?
Cristian Petrean: Hai să o luăm pe rând. Campionatele de juniori la toate nivelele, A1, B, C, D, E sunt suspendate pentru sezonul 2019-2020, nu se mai joacă nimic din această ediţie, se anulează toate rezultatele şi clasamentele, deci, un campionat care va lipsi din statistici. Avem însă un scenariu pozitiv. Data de 15 iunie înseamnă reluarea antrenamentelor în grup, la stadion. Evident, până atunci fiecare se poate antrena individual, dar nu în bazele sportive.
Reporter: Deci, când se va relua competiţia?
Cr. Petrean: Ne dorim să reîncepem, de unde am rămas, cu etapa a 20-a, sâmbătă 27 iunie.  Pe 8 iulie vom avea etapă intermediară, va fi ultima din campionatul regulat. Apoi, în 11 iulie, prima etapă din play-off şi play-out. Vor fi cinci etape – 5 meciuri – doar un singur tur.
Reporter: Păi cum va fi?
Cr. Petrean: Echipele de pe locurile 1, 2 şi 3 vor avea avantajul de a juca trei partide pe teren propriu. Se va stabili prin tragere la sorţi cu cine, conform tabelei Berger.  Mai e un aspect important. Până pe 31 mai, echipele care anunţă oficial că sunt în imposibilitatea de a relua competiţia, vor fi păsuite de AJF Hunedoara, în sensul că nu vom lua măsura de excludere, retrogradare sau amenzi financiare, putând să se înscrie fără  probleme, începând cu sezonul 2020-2021. Singura condiţie este să respecte data de 31 mai 2020.
Reporter: Alte noutăţi?
Cr. Petrean: Am luat decizia ca noi, AJF Hunedoara, să suportăm pentru primele două jocuri ale fiecărei echipe să suportăm baremul de arbitraj, pe teren propriu.
Reporter: Cum va fi barajul pentru liga a III-a?
Cr. Petrean. Campionatul play-off se va încheia pe 2 august. Va fi un baraj în trei, noi şi campioanele altor două judeţe limitrofe, fiecare jucând cu fiecare, pe un teren neutru.  Cupa României va fi reprogramată, deocamdată nu ştim nimic concret. Cel mai important lucru este scoaterea din anxietate a jucătorilor, extrem de afectaţi de această întrerupere.
Reporter: Alte decizii?
Cr. Petrean: Cu siguranţă nu se va juca în prezenţa spectatorilor. Încă nu ştim clar detaliile despre numărul persoanelor admise oficial la un meci, cu siguranţă aceste amănunte le vom afla după 15 iunie. Acestea sunt datele la zi, dacă apar modificări, vă vom ţine la curent.
Etapa a 20-a, 27 iunie 2020
Retezatul Haţeg – Jiul Petroşani
Gloria Geoagiu – Şoimul Băiţa
Aurul Brad – CSM Vulcan
Minerul Uricani – Inter Petrila
Dacia Orăştie – Cetate II Deva
Victoria Călan stă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.