Luna mai pentru Universitatea din Petroşani reprezenta luna simpozioanelor. Studenţi şi cadre didactice din toată ţara şi nu numai se întâlneau la instituţia de învăţământ superior de la Petroşani pentru o serie de proiecte.
Din cauza pandemiei de COVID -19 aceste simpozioane au fost reprogramate pentru luna octombrie. O parte dintre acestea au primit şi finanţare.
”Simpozioanele studenţeşti care erau programate la începutul lunii mai le-am amânat pentru luna octombrie şi sperăm ca atunci condiţiile să permit organizarea acestor simpozioane. Lucrările ştiinţifice se pot trimite şi pot fi selectate dar important era comunicarea dintre studenţi. am primit pentru o parte dintre aceste simpozioane de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării finanţare, şi ne-am fi dorit să organizăm aceste simpozioane în condiţiile optime ca şi până acum. Vom vedea cum va evolua această pandemie şi cum se va prezenta România în această toamnă”, a declarat rectorul Universităţii din Petroşani prof. univ. dr. ing Radu Sorin.
În organizarea simpozioanelor studenţeşti, Universitatea din Petroşani se bucura de parteneriatul tuturor organizaţiilor studenţeşti din cadrul celor trei facultăţi.
Cosmin BACIU