Dacă la termenul din aprilie s-a cerut amânare pentru administrarea probatoriului încuviinţat, acum martorii au amânat cauza.
Mai precis lipsa lor, astfel că judecătorul de caz a stabilit un nou termen pentru a doua parte lunii mai. Suspectul se află în arest preventiv încă de la începutul anului, în ciuda încercărilor repetate de a fi plasat sub control judiciar ori arest la domiciliu, măsuri preventive mai blânde.
Cionca Ovidiu de 29 de ani, din Deva, este învinuit şi judecat pentru infracţiunea de viol. Anchetatorii spun că ar fi obligat o tânără de 19 ani să întreţină raporturi sexuale cu el în scara unui bloc. A profitat de faptul că tânăra are un discernământ limitat. Cionca Ovidiu a fost prins şi arestat preventiv după circa jumătate de an de la comiterea faptei.
Potrivit anchetei, bărbatul a acostat-o pe tânăra de 19 ani, din Deva, pe care o cunoştea şi i-ar fi propus să se plimbe. Fata are o afecţiune medicală iar discernământul ei este limitat, astfel că suspectul a profitat de acest lucru. A dus-o într-o scară de bloc unde a întreţinut relaţii sexuale cu ea. Un locatar a văzut ce se întâmplă şi a alertat autorităţile.
Maximilian Gânju