Ampla investiţie derulată în toată Valea Jiului de operatorul regional Apa Serv Valea Jiului, cu fonduri accesate de la Uniunea Europeană, prin intermediul programului POIM, trece, parcă, neobservată în municipiul Lupeni.
În cadrul acestui proiect, în municipiul Lupeni se  derulează două contracte care au ca scop creşterea calităţii serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi reducerea numărului de avarii generate de problemele tot mai mari ale vechilor conducte de apă şi canal a căror vechime depăşeşte chiar şi o jumătate de secol. Valoarea totală a celor două contracte de investiţii de la Lupeni este de peste 28,5 milioane de lei, fără TVA şi presupun înlocuirea unor reţele de apă potabilă pe o lungime totală de 17 km; înlocuirea unor reţele de canalizare pe o lungime totală de 12,8 km; reabilitarea aducţiunii de apă Braia, pe o lungime totală de 2,6 km; construirea unei staţii de pompare a apei în cartierul Ştefan; construirea unei staţii de pompare a apei în zona Lupeni Est. Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică susţine că prin aceste investiţii locuitorii municipiului Lupeni vor beneficia de îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite de Apa Serv, dar şi de reducerea avariilor.
”În primul rând, prin aceste investiţii, putem asigura accesul neîntrerupt al cetăţenilor la serviciul de alimentare cu apă potabilă, dar şi îmbunătăţirea calităţii apei la consumator, odată cu schimbarea ţevilor de alimentare vechi, din metal, cu cele noi din PVC. Apoi, vorbim despre reducerea semnificativă a numărului de avarii, pentru că noile conducte sunt mult mai fiabile şi, ca orice lucru nou, au o perioadă de garanţie, în acest caz, foarte mare. Toate astea pe partea de alimentare cu apă. În ceea ce priveşte canalizarea, sperăm să avem, de asemenea, mai puţine avarii generate de înfundarea reţelelor pentru că am mărit capacitatea conductelor şi a căminelor de vizitare. De asemenea,  implementarea acestui proiect, ASVJ va asigura un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, odată cu creşterea capacităţii de gestionare a apelor uzate. Şi să nu uităm că, pe perioada derulării acestor investiţii, în fiecare localitate din Valea Jiului, au fost create un număr semnificativ de noi locuri de muncă, pentru execuţie”, spune ing. Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.
Pe de altă parte, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, se declară mulţumit de evoluţia acestei investiţii publice de pe raza localităţii, dar mai ales de modul profesionist în care lucrează cei de la Hidroconstrucţia SA, firma care a câştigat contractele de execuţie de pe raza municipiului Lupeni.
”Vorbim despre un proiect de investiţii important nu doar din perspectiva valorii financiare a acestuia şi a faptului că el nu implică un efort financiar major de la bugetul local, ci de un proiect absolut necesar pentru localitatea noastră, unde nu s-au mai făcut lucrări majore în domeniul apă şi canalizare de foarte, foarte mulţi ani. Pe acest şantier de investiţii se lucrează deja de aproape un an de zile. Noi am avut însă şansa de a colabora, la Lupeni, pe execuţia acestui proiect, cu o firmă specializată pe ceea ce înseamnă lucrări hidro şi de aceea, cu mici excepţii, aceste lucrări aproape că au trecut neobservate. Desigur, ne-a ajutat şi vremea, astfel încât nu am avut probleme semnificative cu specificitatea acestui tip de şantier, care presupune săpături, noroi, disconfort pentru cetăţeni, iar acolo unde au fost semnalate astfel de probleme, constructorul a intervenit imediat, răspunzând prompt la semnalele noastre. Lucrările vor continua şi în cursul acestui an şi tocmai de aceea, le cer înţelegere cetăţenilor pentru disconfortul pe care acestea îl crează temporar, dar vreau să-i asigur nu doar că, peste tot unde se fac săpături în acest proiect, terenul va fi reparat corespunzător dar şi că, după finalizarea acestor investiţii, nu vom avea atât de multe şi atât de grave probleme cu restricţiile de apă pe raza municipiului Lupeni. Desigur, şi aceste lucrări, care se adaugă la celelalte investiţii publice care se derulează pe raza municipiului nostru au făcut curat şantier din municipiul Lupeni însă, aşa cum spuneam, eu mă bucur foarte mult că acest şantier este, la Lupeni, şi unul… curat”, spune primarul Lucian Resmeriţă.