După ce toţi copiii care vor să  înveţe şi nu au posibilităţi, au primit de la şcoală tablete sau laptopuri, profesorii de la Şcoala generală nr 7 din Petroşani, ca şi învăţătorii, au creat mesaje virtuale de încurajare pentru aceştia.
Au făcut un filmuleţ pe care l-au postat pe site-ul şcolii şi pe reţelele de socializare, toate gândurile fiind trimise acum către copiii care au stat acasă şi cu care nu se vor mai vedea decât atunci când şcoala va reîncepe în toamnă.
Până atunci, însă, situaţia şcolară se va încheia on-line, evaluările urmând se se desfăşoare între profesori şi elevi, prin intermediul site-urilor de socializare. Filmuleţul, antrenat de o  melodie veselă, îi cuprinde pe toţi dascălii acestei şcoli, singurii care s-au gândit să le spună celor de acasă, că nu au fost uitaţi şi că izolarea de băncile şcolilor nu este decât în favoarea tuturor.

https://www.facebook.com/vasile.pop.75685/videos/1992670640877974/

„Sănătatea voastră este prioritatea noastră”, „Totul este greu, înainte de a deveni uşor”, multe îndemnuri la optimism, „Suntem o echipă, împreună vom reuşi!” sau   „Şcoala este în inimile noastre”, au fost doar câteva din mesajele ce copiii le pot vedea afişate de profesori, învăţători şi chiar de cei din conducerea şcolii.
Diana Mitrache