Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, mai vizibil în mediul online

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Hunedoara, derulează o serie de proiecte în mediul online, pentru a se menţine aproape de public şi pentru a atrage noi vizitatori virtuali.
În aceste zile, instituţia muzeală lucrează la un proiect destinat, în principal, copiilor. Este vorba despre realizarea unei serii de materiale filmate, grupate sub denumirea de ”Viaţa la romani”, care vor fi încărcate pe canalul deţinut de muzeu pe platforma Youtube.
Muzeul devean şi-a propus să încarce pe platformă câte un videoclip pe săptămână. Programul va începe cu materialul ”Viaţa la romani. E ora mesei”, care va dezvălui informaţii despre tipul de alimentaţie şi protocolul alimentar al înaintaşilor noştri.
În paralel, se lucrează intens la înscrierea muzeului devean pe platforma internaţională ViMuseum.com, o platformă on-line dedicată tuturor muzeelor din întreaga lume. În secţiunea de promovare a MCDR se vor regăsi informaţii reprezentative despre instituţia muzeală şi imagini din expoziţiile sale de bază. Platforma deţine şi un magazin on-line.
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.