Cartierele mărginaşe, primele expuse din cauza sărăciei

Restricţiile militare s-au dovedit inutile în anumite cartiere din judeţul nostru şi, dacă primele revolte au izbucnit la Vulcan sau Lupeni, acolo unde oamenii nu au mai stat în case şi chiar au ameninţat că se sinucid, la Hunedoara revolta a fost şi mai mare. Nimeni nu a ţinut cont de restricţii şi lumea s-a adunat cu mic cu mare.
Toţi sunt acum cercetaţi penal şi au fost amendaţi pentru nerespectarea ordonanţelor militare, dar prea puţini sunt dintre ei cei care realizează că astfel îşi fac singuri rău. În Petroşani spre exemplu, Marius Rad, cel care gestionează problemele în aceste comunităţi, recunoaşte că oamenii uită de restricţii şi dau vina pe sărăcie.
„În momentul de faţă, au foarte mare nevoie  de ajutor şi de suportul  celor din organizaţiile nonguvernamentale sau al administraţiei publice. Ei nu mai pot ieşi şi nu mai au cum să îşi realizeze venituri. Este un efort foarte mare. Stăm de vorbă cu ei zilnic, le dăm sfaturi şi mai avem noroc şi cu Asociaţia Sfinţii Trei Apostoli, pentru că le dăm câte o porţie de mâncare zilnic, la familiile cele mai nevoiaşe, ne ajută şi Caritas, dar este un efort colectiv”, a spus Marius Rad, consilier local la Petroşani.
Sute de familii trăiesc din ce în ce mai greu, cu sprijinul ONG-urilor, care le duc periodic pachete cu alimente, însă, cel mai greu este ca aceşti oameni să fie convinşi să rămână în casele lor. Poliţia şi jandarmeria patrulează periodic în aceste cartiere, însă, de cele mai multe ori, fără succes.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Cartierele mărginaşe, primele expuse din cauza sărăciei

  • 3 mai 2020 la 21:41
    Permalink

    La vulcan langa podul de la preparatie.stau o famile. Care nu stau izolati si aduna gunoaie si politia din vulcan nu ia masuri.nu au wc si apa.percol de pandemie.si ordonanta izoleaza tot pe cetateni de buna credinta

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.