Conducerea instituţiei de învăţământ superior din Petroşani a identificat mai multe posibilităţi, astfel încât studenţii să-şi poată încheia anul universitar.
O prioritate o reprezintă studenţii în anii terminali, atât cei de la studii de licenţă cât şi masteranzii. Rectorul Universităţii din Petroşani, Prof. univ. dr. Radu Sorin spune că soluţiile la care s-a lucrat în această perioadă vor fi de dezbătute în şedinţa Senatului, care va avea loc la mijlocul acestei luni, însă este cer că studenţii din anii terminali îşi vor susţine lucrările de finalizare a studiilor la termen, aşa cum era prevăzut în structura anului universitar.
”Noi suntem în procedură de a achiziţiona o platformă E-learning performantă, astfel încât să putem examina on-line mai mulţi studenţi. Lucrările de licenţă, disertaţie, se vor susţine faţă în faţă, bineînţeles cu respectarea măsurilor de distanţare socială. Dispunem de amfiteatre mari şi putem susţine examenele astfel încât să evităm pericolele”, a declarat rectorul Universităţii din Petroşani, Prof. univ. dr. Radu Sorin. Dacă şi Senatul îşi va da acordul, atunci sesiunea de examinare a studenţilor din anii terminali va începe în luna iunie a.c., urmată de două sesiuni de reexaminare.
La unele specializări examinarea se va face faţă în faţă, dar vor fi şi examene on-line, mai spune sursa citată. Pe de altă parte şi admiterea noilor studenţi vă fi făcută prin sistemul on-line, mai ales că deja a fost folosit în anii trecuţi şi şi-a dovedit eficacitatea.
Maximilian Gânju