Nu mai puţin de 3 milioane de lei din bugetul primăriei Lupeni sunt alocaţi acum pentru dotarea spitalului de aici. Sunt aproximativ 30 de oameni internaţi din cauza infecţiei cu COVID,  dar primarul municipiului Lupeni spune că situaţia este sub control, cea mai mare satisfacţie fiind momentul în care pacienţii pleacă vindecaţi.
„De la bugetul primăriei, am mai luat bani de la nişte obiective pe care, într-adevăr, ni le-am propus la începutul anului, dar care consider că pot şi realizate şi în anii viitori şi am reuşit să alocăm 3 milioane de lei pentru ceea ce înseamnă dotarea cu aparatură COVID -19, dar nu numai. Va fi utilă la secţia ATI, mulţi ani de  acum înainte. Vom face în aşa fel încât să dotăm tot ceea ce înseamnă ATI Lupeni, ca să avem paturi moderne şi aparate de ultimă generaţie”, a spus Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.
Spitalul de la Lupeni a fost declarat unul de suport COVID.
„Au ştiut să se organizeze foarte bine şi nu sunt acum probleme şi asistentele, ori medicii sunt în regulă, ei fiind de fapt o echipă foarte bună. Suntem spital suport şi sigur că acolo sunt acum internaţi oameni cu COVID, din Lupeni, Vulcan sau Petroşani, dar şi din zone ale judeţului. Avem tot ce ne trebuie, medicamente şi avem o mare satisfacţie atunci când observăm că vindecăm aici destul de mulţi pacienţi”, a mai spus Lucian Resmeriţă.
Diana Mitrache